Image-1-1

Rakastan punajuuria, ja paahdan niitä uunissa viikottain. Koska kypsyminen vie noin tunnin ja punajuurten kuoriminen on aika työlästä, teen koko pussin kerralla. Niitä voi sitten seuraavana päivänä syödä vaikka kylmänä salaatissa.

Mutta mitä sitten?

Lappaa loput punajuuret tähän soppaan, joka vie vajaan vartin! (Ota vaikka aikaa.) Tästä ei kotiinpaluuruoka helpommaksi ja nopeammaksi muutu.

Punajuuri-kookoskeitto
  • 250 g uunissa paahdettuja jämäpunajuuria (ne on siis jo maustettu mm. oliiviöljyllä, suolalla, mustapippurilla, hunajalla, rosmariinilla jne.)
  • 1 omena
  • 2 dl vettä
  • 1 tl kanafondia (tai mitä kaapissa nyt sattuu olemaan)
  • 1 salottisipuli silputtuna
  • 1/2 tl suolaa
  • musta- ja valkopippuria reippaasti
  • hivenen muskottipähkinää
  • noin 1 dl kookosmaitoa

Heitä kaikki kattilaan mausteita ja kookosmaitoa lukuun ottamatta ja keittele sen verran, että omena ja sipuli on kypsää.

(Vinkki: minä heitän kaikki punajuurten kanssa uunissa olleet pähkinät ja vuohenjuustotkin mukaan, sillä ne tuovat lisämakua.)

Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi ja lisää kookosmaito sekä mausteet maun mukaan. Lämmitä vielä soppa kerran, mutta älä jätä kiehumaan.

Ja kas, sehän olikin siinä.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone