5N2A61535N2A6049

Eikös perussääntö sisustuksessa ole, että sitä mitä ei voi piilottaa, kannattaa korostaa?

Ehkä sillä ei ole tarkoitettu ihan kissanvessaa, tuota harmonisen kodin kauhistusta. Niin paljon kuin kissojamme palvonkin, vihaan, vihaan ja vihaan niitä karmeita muovilaatikoita, joita kissakotiin on pakko hankkia.

Paitsi että päätin olla hankkimatta. Ne ovat rumia, isoja ja hiekka leviää niistä aina pitkin lattioita, vaikka niiden edessä olisi mitä kuramattoja (jotka nekin ovat rumia). Lisäksi ne ovat ihan liian kiinnostavia lapsen mielestä. Siis käpälöidä.

Koska kissaperheessä laatikko on kuitenkin pakko olla eikä se mahtunut tiukasti mitoitettuun kylpyhuoneeseen, päätimme yhdistää eteisen omituisen malliset kulmat yhdeksi pitkäksi penkiksi ja piilottaa hiekkalaatikot sinne. Nyt penkki palvelee myös kissojen palvelijoita kengänlaittopisteenä.

5N2A6050  5N2A6086  5N2A6083

Koska omat taidot eivät riittäneet jiirisahailuun ja täysin vänkyröihin kulmiin, kysyin tarjousta parilta puusepältä koko tuotteen valmistuksesta. Hinnat olivat huimat: molemmat ehdottivat suorilta noin 1500 euroa. Suurin kulu olisi ollut työssä, joka molempien puuseppien mukaan oli kulmien kimuranttiuden vuoksi vaativa.

Ynnäilin, mitä penkki maksaisi Bauhausin liimapuista kasattuna ja kysäisin sitten kolmannen puusepän sahaus- ja kasaushintaa. Jälkimmäinen olikin niin maltillinen, että hain autollisen koivuista liimapuuta ja pohjaksi mdf:ää ja päätin pintakäsitellä hökötyksen itse.

5N2A6135  5N2A6140

No ei se nyt ihan hienopuusepän työtä vastaa (kunnia heille!), mutta menee meidän eteisessä ihan kelvollisesti. Penkkiin mahtuu pari kissanvessalaatikkoa, ja tilaa on erikseen kahdelle kissanhiekkaboksille. Pohjalla oleva mdf on käsitelty öljyllä, jos joku kissanpissakriisi iskisi, ja sen päälle on vedetty huopaa, jotta hiekka jäisi boksin sisään.

Laatikot on tarkoituksella mahdollisimman kaukana oviaukoista, sillä ainakin meidän kateilla on tapana loikata laatikosta suoraan pihalle. Nyt ne joutuvat koskemaan tassuilla huopaan, jolloin hiekka, edes osa siitä, jää laatikkoon.

Omituisissa kulmissa on tilaa myös lapioille ja muulle assessoriaalille. Jotkut ovat lisänneet vastaaviin esimerkiksi liiketunnistimella varustetun ledin.

5N2A6099

5N2A6204

Jos ei taso ole hienopuuseppää, ei ollut kyllä hintakaan. Se oli vajaa kolmannes tarjouksista – eli ei siis mikään edullinenkaan. (Toisaalta yksikin makean näköinen Modkat maksaa noin 200 euroa, ja bokseja pitää olla tälle määrälle kaksi.)

Materiaaleihin meni lähes 300 euroa, sillä muodon monimutkaisuuden vuoksi liimapuulevyjä kului aika lailla. Tosin kalliimman ja melkein oikean kokoisen materiaalin osto alensi työkuluja, kun jokaisen lankun jokaista kulmaa ei tarvinut sahata. Varmasti joku osaavampi tekisi tämän vieläkin halvemmalla.

Tuo on hinta, jonka olin valmis maksamaan esteettisemmästä eteisestä, joka toimii myös kotoa lähtiessä tai kotiin tullessa, kun istuimatilaa riittää.

No more muovibokseja, jipii!

5N2A6280 5N2A6347 5N2A6097

//

We have five cats. Need I say more, haha! 🙂

I hate, hate, hate those plastic cat litter boxes that are ugly (except Modcat) and so large that they didn’t fit in our new bathroom.

Well, I had a plan! I asked a carpenter how much it would cost to make a litter box that could be used as a seat in our hallway. The answer was: a lot.

That’s why I bought the wood by myself and asked another carpenter just to saw them. The price tag was much more reasonable, so he also stacked the litter box and the only thing I had to do was to paint it.

Now we have a huge bench that hides two litter boxes, sand boxes and all the accessories needed. It’s easy to sit on in the hallway to tie your shoes and dress the kid.

I think you could do it all by yourself if you’re handy, but for me sawing the angles was too hard.

If you have a cool DIY litter box, it would be great to see and share it with others too! I know I wasn’t the only one with this problem… 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone