wc-2

Kuka pöhkö se nyt pantterikorkkareissa rannalla kipittäisi? No minä eilen! Jotta te saisitte nähdä, miten mageet pitsisortsit tein juuri. Sanonpahan vaan, että merenrannassa oli hyytävää eikä tuo villaneule ollut lainkaan liioiteltu.

Olen kaivannut valkoisia, ajattomia korkeavyötäröisiä sortseja jo pidempään. Sellaisia, jotka näyttäisivät tyylikkäiltä mutta silti rennoilta. Pitsi näihin sortseihin tuli itse asiassa mukaan vasta ihan loppusuoralla. Olin jo ompelemassa alakäänteitä kiinni, kun muistin, että kaapissa oli ylijäämäpitsiä, ja aloin sommitella sitä tuohon.

Ja kun kerran sen paikoilleen sain, sortsit ilman pitsiä alkoivatkin tuntua jo tylsiltä! (Jep, kun sitä pitsiä on tullut koko kesän joka tuutista, minäkin olen haksahtanut siihen.)

Ensi kesänä pitsireunan voi repiä irti, jos huvittaa, mutta nyt se on söpö – eikö totta – ja sopii varsin monenlaisiin yhdistelmiin. Päälle voi kiskaista rennon neuleen, bleiserin tai silkkitopin.

wc-1

Mitään kaavoja näihin ei ollut. Kaivoin jotkut vanhat sortsit kaapista, iskin ne vain kankaan päälle ja piirtelin ja leikkelin. Kova, melkein farkkumainen Eurokankaasta löytämäni puuvillakangas oli niin armeliasta ja helppoa ommella, että työ melkein teki itse itsensä. Kun vain vähän silitti esimerkiksi vyötärönauhaa etukäteen, se olikin jo käytönnässä paikoillaan. Valmista tuli alle tunnissa, sillä eihän näissä mitään ommeltavaa oikeastaan edes ole. 🙂

Napiksi kaivoin kullankimallusta nappilaaristani, sillä juuri nyt olen hulluna valkoisen lisäksi kultaan.

wc-5wc-6

Valkoiset sortsit ovat mahtavat siitä, että ne voi yhdistää korkkareihin (no ei ehkä ihan rannalle oikeasti, haha, jos ei halua pilata pumpsejaan niin kuin minä melkein). Silloin saa siistin kaupunkilookin tai uskaltaa lähteä kesäillan bileisiin. Päivällä voi kiskaista seuraksi myös vaaleat lenkkarit, jolloin askel on huomattavasti rennompi.

wc-3

Ai niin, jos joku ihmetteli otsikossa ollut white collectionia, se johtuu siitä, että innostuin tekemään vaatteita teemoittain. Näin oma tyylini pysyy yhdessä linjassa ja voin yhdistellä kokoelman vaatteita ristiin rastiin helposti (tosin kaikki vaatteeni ovat olleet jo ainakin viisi vuotta ihan samanlaisia, haha, näkisittepä vain vaatekaappini vaaleanharmaan/valkoisen/mustan/vanhanroosan kirjon). Kokoelmat olkoot inspiraatioksi sekä itselleni että teille, joista voi ammentaa idiksiä omaan tyyliin sopivaksi.

Ps. Arvatkaas vielä sortsien hinta? Taisi olla 8 euroa.

wc-7wc-4

Worn here with Jimmy Choo cheetah pumps (similars here or here), J.Crew sweater (similar here or here). Pics by My Man 🙂

*Includes commercial links* // *In cooperation with Eurokangas*

//

Ooh, I just LOVE my white lace shorts – of course sewn by me! Actually these weren’t supposed to be with lace at all but when I was finishing shorts they looked like they were missing something.

Then I remembered I hade lace left over from another shirt that I just made. (A blog post coming about that soon).

I didn’t use any pattern, just my old shorts. I simply put them on fabric and then cut it.

White shorts are great for many occations: they are classy and you can use with pumps when going out on summer night (not to beach like me, haha). On the other hand if you add sneakers you can be the most relaxed babe on earth. Your feet are going to thank you too.

PS. This white collection tag you saw in the headline means that I started designing small collections for my own use. Like this my style remains in the same line and I can mix my clothes easily. I hope you get some inspiration and ideas too how easily you can make your own clothes and still look classy and cool!

Please give me feedback if you found this post useful, thank you. 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone