5N2A1427

Jos tekee mieli makiaa, nämä tortut ehtii tehdä ihan helposti iltapuhteinakin vaikka runeberginpäivänä.

Joten jos se torttu jäi ostamatta, mutta makeahammasta vähän kolottaisi, kokeilepa näitä: helppoa ainesten sekoittelua, parinkymmenen minuutin paistoaikaa ja hillonnokaretta päälle. Sokeririnkulan teko on helpompaa kuin heinänteko (koska en tiedä siitä mitään, hih).

Näistä tulee kosteampia ja kevyempiä kuin miniruunepereista, sillä näissä on enemmän nestettä, sokeria ja leivinjauhetta ja mantelijauhe on korvattu korppujauholla.

Vielä perinteisempiä näistä saisi laittamalla korppujauhojen sijaan esimerkiksi pipareita jauhettuna, mutta koska sain niistä yliannostuksen jo jouluna, kaapista ei löytänyt muuta passelia kuin korppujauho. Joten sillä mentiin.

Nämä paistoin Städterin leivosrenkuloissani, joissa ei ole pohjaa (eli sellaisissa fondant-vuoissa). Tavallinen muffinssivuokakin menee ihan hyvin. Perinteisen malliset näistä saa, kun kääntää tortun ylösalaisin ja leikkaa pohjan tasaiseksi.

Korkeat runebergintortut (6 kpl)
  • 100 g voita
  • ½ dl fariinisokeria
  • ½ dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 ¾ dl jauhoja
  • ½ dl mantelirouhetta
  • ¾ dl korppujauhoja
  • 1 dl kermaa
  • ¾ tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta

Ohjeet ovat samat kuin miniruunepereissa. Lyhyesti: vatkaa sokerit ja voi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ne ja kerma vuorotellen taikinaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Kostuta eli dippaa sokeri/punssi/romminesteeseen ja lisää päälle nokare hilloa ja koristele sokerikuorrutteella.

5N2A1539

Ps. Miehen makutestin voittivat nämä, koska nämä olivat pehmeämpiä ja kuohkeampia kuin miniruuneperit. Hyviä olivat kuulemma silti molemmat!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone