5N2A0086

Sohvatyynyjen vaihto kodin piristäjänä on so last season. Uusi musta sisustuksessa on maalaaminen. Aikaa se vie vain muutaman minuutin, ja kun lopputulos alkaa tympiä, voi saman tavaran sutikoida uudelleen ja vaihtaa lookia yhtä nopeasti.

Lapsuudenkodistani löytyi räjähtänyt jakkara (kuka näitä oikein säilyttää?!), jolla itse olen istuskellut skidinä.

5N2A9999

Jokainen jalka sojotti eri suuntaan, ja väri oli karmiva omaan kotiimme, mutta koska malli oli siro ja pikkuneiti ihastui siihen heti, kokeilin, millaisen siitä saisi Måla&Moren kalkkimaalilla.

Nämä ovat juuri niitä ihania mattamaaleja, jonkatyyppisiä tuotteita ihastelet joka sisuslehdessä tällä hetkellä. Lopputulos näyttää ja tuntuu samettimaiselta, elävältä ja persoonalliselta, ja maalauksen jälkitöistä riippuen voit saada siitä myös ihanan kulahtaneen vanhan pinnan, juuri sellaisen sopivan räjähtäneen.

Maalaaminen kalkkimaalilla on ihanaa! Mitään esitöitä ei tarvita, kunhan maalattava pinta on kuiva. Ei rapsutuksia eikä kittauksia, sen kun vain sohottaa sudilla. Maalin myös kerrotaan sopivan lähes pinnalle kuin pinnalle, esimerkiksi teräkseen.

Mikä parasta, mitä epämääräisemmin maalaa vähän miten sattuu, sitä paremmalta lopputulos näyttää. Todella rentouttavaa sunnuntaipuuhaa.

Jakkara näytti maalauksen jälkeen vähän liian siistiltä makuuni, joten otin käteeni hiekkapaperia vahvuudeltaan 280 (eli varsin hienoa) ja aloin hioa luonnollisia kulmia auki. Koska siellä odotti hempeän vaaleanpunaiseen sävyyn sopiva tummanpunainen, maalipinnan avaaminen näyttikin mahtavalta, ja aloin hioa koko kantta auki.

Näin oma lapsuus tulee jakkarasta läpi edelleen.

Näin myös tehdään ne ihanat antiikkiliikkeissä myytävät vähän fiksatut huonekalut. Hio pintaa niistä kohdista, joihin tulisi luonnollista kulumaa (esimerkiksi kaappien ohenkahvan tienoo ja kaikki kulmat), ja tavara näyttää vanhenevan vuosikymmeniä. Kannattaa myös katsoa pohjamaalin sävyyn sopiva maali, jos haluaa käyttää tätä efektiä laajemminkin ja hioa vaikka koko tasaisen pinnan auki.

5N2A0148

Jos hiontavaiheessa mokaa ja ja hiookin liikaa, ei se ole sen kummempaa kuin maalaa uudelleen ja hioo seuraavalla kerralla vähän lempeämmällä kädellä!

Tästä jakkarasta tuli nyt meidän tyyliin juuri sopiva, ja tyyli veisi ennemmin 40-luvulle kuin 70-luvulle. I love it!

Ja beibe myös.

5N2A0129

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone