Olen täysin ällistynyt. En ensimmäisenä yhdistäisi Eurokangasta ja Guccia, mutta sitä nyt hipelöin, italialaisen luksusmerkin kangasta Helsingin keskustan liikkeessä. Hintaa 100-prosenttisella villakankaalla on huikeat – tattada daa! – 27,90 euroa metriltä.

Olen päätynyt kangaskauppaan etsittyäni säädyllisen näköistä ja hintaista ylisuurta kevyttä takkia syksyyn ja myyjän todettua, että “älä sitten pidä tämän päällä laukkua, että se ei hankaa kangasta nypyille”. Anteeksi täh? Nättejä takkeja kyllä löytyy, mutta polyamidi-akryyli-mitä-lie-tähän-onkaan-tungettu-takkien kangas näyttää nopeasti kamalalta. Ja sellainenkin maksaa helposti satasen.

Jos takin teettäisikin tai tekisi itse?

IMG_5383 IMG_5394

IMG_5388 IMG_5392

IMG_5379 IMG_5384

Ylhäältä vasemmalta: Gucci collection 27,90 e/m (villaa), Armani Collection 85 e/m (villaa, silkkiä, polyamidia), Moda italiana 79 e/m (puuvillaa, villaa, pellavaa), sama kangas vanhana roosana, Della-tikkikangas 19,90 e/m (polyesteriä) ja Kukkaset 29,90 e/m (villaa, polyesteriä).

Ammatikseen kankaita etsivä vaatesuunnittelija Katri Niskanen neuvoo tutkimaan Eurokankaan lisäksi Villisilkin valikoimat.

– Laadukas villakangas voi maksaa 80-120 euroa metriltä, jos siinä ei ole mitään ihmeellistä, esimerkiksi kirjailua tai erikoiskudottua villaa, Katri sanoo.

Jos takin teetättää, pitää muistaa, että materiaalikulu on takin osalta vain pieni osa sitä. Ateljeeompelu Punavuoren suunnalla voi maksaa 50 euroa tunnilta, ja takki vie helpoimmillaankin – vaikka ihan viittatasoisena ja ilman vuoria – muutaman työtunnin. Kallion suunnalta työtä saa edullisemmin. (Ilmiantakaa, jos tiedätte loistotyyppejä!)

Koska tällä hetkellä trendinä ovat ylisuuret, laatikkomaiset takit, joissa ei ole kuin muutama sauma ja laskos, takkia voi yrittää itsekin.

Mutta pliis… Älkää viekö sitä Guccin harmaata kangasta ennen minua, sillä sitä oli jäljellä enää yhden rotsin verran!

IMG_5378

Mä. Haluan. Takin. Juuri. Tästä. <3

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone