mjade

Tämä oli niin namia, että en ollut saada tätä jäätelökoneeseen tai pakastimeen saakka, koska halusin kiskoa tätä jo lämpimänä!

Kyseessä on siis jogurttijäätelö, itse asiassa soijajourttiin tehty, eli tämä sopii taas kaikille maitovalmisterajoittelisille.

Ei siis maitotuotteita, ei valkoista sokeria, ja koska sen tietää olevan terveellistä, sitä kiskoo sen verran kerralla, että vaaleanpunainen vana valuu suunpielistä vieläkin. 🙂

mjade4

Makeutensa jätski saa hunajasta, mutta se ei maistu läpi, sekä yllärielementistä, kuivatuista taateleista, joihin kersa on ihan hulluna. Hän hipsii iltaisin kuivakaapille etsimään “tiiteleitä” ja kahmii kourallisen mukaansa ennen kuin olemme ehtineet kiljaista, että nyt riitti.

Pieniksi pilkotut tiitelit tuovat jätskiin sitkeyttä ja tummempaa, vähän jopa suklaista makua. Ja sekös mansikoiden kanssa sopii!

Makua tulee hivenen myös vaniljauutteesta (siitä oikeasta ruskeasta litkusta, joka on niin vahvaa kamaa, että järki lähtee), mutta jos sitä ei ole, laita ihan tavallista ruskeaa jauhettua vaniljaa tai raavi yksi tangollinen itse mukaan.

mjade2

Mansikka-soijajogurttijäätelö
  • 1 purkki soijajogurttia (400 g)
  • 500 g mansikoita
  • 1 dl hunajaa
  • 1 tl vaniljauutetta

Rakenteeksi

  • 1 dl taateleita
  • 1 dl mansikoita paloina

Surauta ensin mansikat soseeksi vaikka sauvasekoittimella.

Lisää sitten jogurtti, hunaja ja vaniljauute mukaan. Ja muista, että vaikka lämpimänä massa maistuisi överimakealta, makeus katoaa sen jäätyessä.

Laita massa jäätelökoneeseen. Jossakin vaiheessa lisää vielä taatelit ja pilkottuja mansikoita sekaan, jotta suuhun osuu herkkupaloja. Itse joudun laittamaan jäätelön vielä pakkaseen muutamaksi tunniksi, mutta sitten saakin herkutella.

Jos jäätelökonetta ei ole, kaada massa pakastevuokaan ja käy sekoittelemassa sitä sähkövatkaimella muutaman kerran jäätymisen aikana. Jos niin ei tee, siitä tulee kova köntti, jossa ei ole kuohkeutta.

Tämä jäde on niin kevyttä, että tätä voi kiskoa täysin hyvällä omallatunnolla vaikka välipalaksi, sillä soijajogurtissa esimerkiksi rasvaa vain 2,3 prosenttia ja sokereita 2,1 prosenttia. Keveys näkyy myös siinä, ettei jädemassaa on hankalampi muotoilla palloksi kuin täyteläistä kermajäätelöä, koska… no tämä ei ole kermajäätelöä vaan tämä on tosi terveellistä jäätelöä. 🙂

Kaikki tämäkin katosi kuitenkin meillä hetkessä, joten ei muuta kuin nams ja slurps!

//

mjade-recipeYou can see the ingredients above.

Just blend the strawberries and mix them with yoghurt and put them in icecream maker.

After a while add also the dates and sliced strawberries.

I need to freeze the icecream for a couple of hours but after that: enjoy! 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone