wp-lacedress6

// White Collection //

Eikö olisikin ihanaa verhoutua mummon ikkunaverhoon? Se nauratti mielessä, kun löysin Eurokankaan palalaarista parin metrin valkoisen pitsipalan.

Pienen pätkän siitä käytin White Collectionin ensimmäiseen osaan eli näihin sortseihin. Osasta ompelin paidan. (Postaus siitä tulossa vähän myöhemmin.)

Mutta sitten siitä yhdestä osasta halusin tehdä rantamekon, joka on tarkoitettu biksujen kanssa käytettäväksi. Kaipasin siis juuri sellaista kevyttä ja ohutta kolttua, joka kiskaistaan päälle, kun noustaan hieman jaloittelemaan, ja joka on niin rento ja easy-going, että sen voi vetää niskaan, vaikka olisi vähän märkäkin uimisen jälkeen.

Kyllä: tämä näkyy ihan reippaasti läpi ja se on tarkoituskin. 🙂

wc-lacedress1

Mekko on leikelty jälleen ihan vapaalla kädellä ilman kaavoja. Malliksi otin vanhan paidan, jonka sitten venyttelin mekoksi. Mallin on hyvin, hyvin yksinkertainen: kun hihat leikkaa jo valmiiksi hieman alaviistoon, ne laskeutuvat kauniisti.

Näin ohut pitsikangas saattaa asettaa hieman haasteita ompelulle, sillä osa kankaasta on pelkkää “narua”. Kokeilin ensin ompelua jämäpalaan, kunnes keksin kiertää pulman liimaamalla jokaiseen saumaan ja käänteeseen puolen sentin paksuista liimapaperinauhaa tueksi. Kun ompeli liimapaperin päältä, ompelu sujuikin jo täysin mutkitta. Siisteimmän lopputuloksen saa saumurilla, sillä saumat kuultavat läpi.

wc-lacedress3wc-lacedress5

Toki mekkoa voi käyttää kaupungillakin, jos laittaa alle vaikkapa valkoisen tai mustan alusmekon. Kokeilin sitä myös nudenvärisen spanx-mekon päälle, ja toimii sekin! Jos ei halua olla läpivalaistavana, haha, voi tietenkin ommella jo mekkoon valkoisen aluskankaan. Silloin liimapaperishow’ta ei tarvita lainkaan ja mekko on ihan yhtä helppo ommella.

wc-lacedress2wc-lacedress4

Valmista tuli ehkä puolessa tunnissa. Työtä nopeutti se, ettei alareunaa tarvitse ommella lainkaan, sen kun vain leikkelee siististi pitsin hapsuille kuvion kohdalta. Pääntie ja hihansuut on huoliteltu saumurilla ja liimapaperilla ja käännetty yksinkertaisesti ommelta varten.

Nyt vain jalat hiekkaan ja rantsuun!

wc-lacedress7

 Worn here with black bikinis by HM (similar here, here or here). Pics by him who I adore 🙂

*Includes commercial links* // *In cooperation with Eurokangas*

//

When I saw this fabric I felt like wrapping granmom’s lace curtain around me, haha! 🙂 And I love it!

I wantend an easy going dress for beach days. One of those you know you don’t have to worry about even if you were sandy or wet after swimming.

And this is one of those! Just wear your cool bikinis under it and let your body be seen!

The dress was made really fast: it took about half an hour. I didn’t have any pattern at all, just my old tank top.

The seams are sewn by my serger because you can see them through the fabric. I also needed some iron-on fabric the ease the sewing. The best part is that with this lace I didn’t need to sew the hem at all, just cut it nicely.

The dress and me are ready for beach days now, but where’s the sun?? Haven’t seen that in FInland in many days… 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone