5N2A2436 5N2A2160 (2) 5N2A2344 (1)Vielä ehdit nauttia pääsiäisenä itse tehtyä saaristolaisleipää.

Tämä on ihan yhtä helppoa kuin pataleipä, jonka ohjeen löydät tästä: sitä ei nimittäin tarvitse vaivata pätkääkään!

Sen kun sotket ainekset ja odottelet tunteja. Mutta paljon vähemmän kuin pataleivässä. Jos nyt kipität kauppaan, otat leivät uunista 4 tunnin päästä. Parhaimmillaan leivät ovat seuraavina päivinä (jes, kerrankin leipä, joka paranee ajan kanssa!), mutta kyllä minä isken kynteni niihin heti. BTW: säilytä kylmässä.

Ohjeella tulee kolme leipää. Laita osa pakkaseen valmiiksi viipaloituna, niin saat herkkua aina halutessasi. Ja ihan vertailun vuoksi: katsopas, mitä tämä leipä maksaa kaupassa… Jopa kahdeksan euroa. Näitä tarvikkeita ei löydy ehkä aina kaapista, mutta kun ostat nämä kerran, leivot useamman. Ainakin meillä saaristolaisleipää leivotaan säännöllisesti juuri sen helppouden vuoksi.

Tai siis mies leipoo, taas 🙂

5N2A2287

Saaristolaisleipä (3 kpl)
  • 1 l piimää
  • 75 g hiivaa
  • 3 dl siirappia
  • 3 dl olutmaltaita
  • 3 dl vehnäleseitä
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl suolaa
  • 1 l vehnäjauhoja

Siirappivesi

  • 1 ½ dl vettä
  • ½ siirappia

Vuoat

  • 3 pahvista kertakäyttövuokaa, jos sinulla ei ole omia

1. Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Meillä se tehdään vesihauteessa: lämmintä vettä altaaseen ja piimäkulho sinne.

2. Sekoita hiiva piimään. Sekoita loput aineet sekaan, ja taikinahan olikin siinä!

3. Jaa taikina kohoamaan vuokiin. Anna kohota lähes pari tuntia.

4. Paista leipiä 175-asteisessa uunissa pari tuntia. Keskitaso on hyvä. Loppuvaiheessa voitele leivät siirappivedellä, ja paista pari tuntia täyteen.

5. Odottele jäähtymistä ja laita leivät kylmään. Jos maltat odottaa seuraavaan päivään, odota. Jos et, syö heti!

5N2A2551

//

And the same in English:

diy-darkbread

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone