5N2A3962

Rakastan kankaita, joissa on joku jippo, jota ei ensi vilkaisulla huomaa. Esimerkiksi yksi mieheni suosikkipaidoista on Boss Orangen perussininen kauluspaita, josta näkee ihan läheltä (=no melkein vasta kainalosta), että siellä täällä pitkin paitaa olevat pienet pisteet ovatkin pääkalloja.

Nauratti, kun näin hieman samantyyppistä kangasta Eurokankaassa – tässä tosin pääkallot ovat ihan sentin kokoisia. Idea on kuitenkin kaukaa katsellen sama: kangas näyttää denimiltä, jossa on jotain vaaleita kuvioita. Ovatko ne kukkia? Vai kenties jotain klassisia koukeroita? Nyt on hyvä syy tulla lähemmäs!

5N2A4163 (1)

Kun paljastuu, että ne ovatkin pääkalloja, paljastuu myös, ettei mekon kantaja olekaan niin vakava. 🙂

Kaavan löysin Burdastylen sivuilta, tässä. Kaava on itse asiassa loistava: sillä saa monentyyppisiä kolttuja erilaisilla hihanpituuksilla ja helmakikoilla, ja jos kurkkii Burdan sivuja, näkee myös, miten monenlaiseen kankaaseen kaava taipuu. Samalla kaavalla on tehty esimerkiksi fiini mekko, jolla kehtaisi mennä vaikka kesähäihin.

Myös helman pituudella voi leikkiä. Minä taisin nipistää siitä viitisen senttiä, koska minun makuuni löysien mekkojen pitää saada näyttävyytensä muualta. Ja miten monikäyttöinen tämä onkaan! Kesäiltana tähän voi yhdistää korkkarit, arkipäivänä tennarit ja nahkarotsin.

Eikä ole vaikea, ei! Senkun surrutat suurin piirtein suoria saumoja. Sopii vaikka ensikertalaiselle! Hintaa tuli parisenkymppiä.

Korkkarit: Louboutin, gatto nero: Fofo, toinen misu: Miu Miu, kuvat: Mun mutsi

5N2A3916 (1)

5N2A4082

5N2A4170

5N2A4438

5N2A4324

5N2A4109

5N2A3869

5N2A4126

//

The skull denim dress is made of this Burda pattern. It’s really adjustable pattern from party smock dress worn with cool clutch to every day dress worn with sneakers and leather jacket.

And just believe it: it’s really easy to sew. Just some straight seams and that’s it! Really great pattern for beginners!

And the cost: only about 20 euros.

Here worn with Louboutins. And my cats Fofo and Miu Miu 🙂

Yhteistyössä: Eurokangas

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone