5N2A5746

Juoksin heti maanantaina takaisin Eurokankaaseen ostamaan sen Guccin takkikankaan palasen. Siellä se odotti, ooh ja ihanuus!

Tarkoituksena oli tehdä syksyinen takki, mutta koska heti seuraavana aamuna mittari näyttikin kolmea astetta eilispäivän kolmentoista sijaan, päätin, että teen mieluummin takin paksummasta kankaasta.

Mutta mitä ihmettä tällä villakankaan palasella tekisi?

Tämän!

5N2A5762  5N2A5803

Malli löytyi Burdan nettisivuilta. Koska rakastan jänniä leikkauksia ja silti hyvin istuvia, helppoja vaatteita, valinta kesti sekunnin.

Ja miten helppoa kaikki olikaan! Kuudella dollarilla sai ladata tiedoston, jonka printtaamalla kotona sai kasattua ison kaavapaperin. Kauas on tultu niistä ajoista, kun lapsena Suuri Käsityölehti tipahti postiluukusta ja sen silkkipaperikaavoja leivinpaperille kopioin.

Koska en ole koskenut ompelukoneeseen vuosiin, katsoin varmuuden vuoksi myös tutorialin, josta piti pulittaa kymmenisen dollaria. Sieltä tuli pari ihan uuttakin niksiä vastaan.

5N2A5727 (1)    5N2A5801

Suunnittelijaystävä lainasi saumuria ja opasti piilovetoketjen asennuksessa. Aika iisiä sekin oli, kun keskittyi, vaikka kuulemma vetoketjumalli on se, jota oikeatkin ompelijat vihaavat. Homma oli ohi noin viidessä tunnissa.

No mitäs tämä kaikki maksoi? Tarvikkeineen noin viisikymppiä. Not bad, sanoisin!

5N2A5859 - Version 2

Kengät: Gucci

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone