5N2A1780

Nakukakut eli kuorruttamattomat kakut ovat tällä hetkellä erittäin trendikkäitä.

Ne sopivat varsinkin laiskalle leipurille, joka ei halua tuhertaa millintarkkaa työtä esimerkiksi sokerimassakoristeiden kanssa tai tasoittaa kuorrutetta hermoja riipivästi. Sen kun vain antaa työn jäljen näkyä!

Tämä versio on pieni nakukakku eli yhden cupcaken kokoinen minikakku. Jos makeanhimo iskee, miksi sitä pitäisi aina tehdä kerralla paljon? Loput pohjat voi laittaa pakkaseen odottamaan vaikka hätävaravieraspaniikkia.

Ero cupcakeen on siinä, että tämä on täytetty kakun tapaan eli pohja on puolitettu. Päällistä ei myöskään ole pursotettu niin prinsessamaisesti kuin kuppikakuissa tapana on.

Nämä sopivat siis aivan amatöörillekin. Mokaamispaikkoja ei ole!

Tämän jenkkireseptin kuorrute on niin makea, että hiukset nousevat päästä. Pohja taas on mehevä ja tasapainottaa sokerihyökkäystä. Näitä ei ole tarkoituskaan syödä kakkutolkulla 🙂

Tällä reseptillä teen nykyään aina täytekakut (vaikka tämän). Nelikerroksisen 15-senttisen kakun saa, kun reseptin tuplaa. Silloin se paistetaan joko suoraan kahdessa pienessä vuoassa tai uuninpellillä ja leikataan ympyröiksi. Sokerimassapäällysteisessä kakussa kaksinkertaistan kuorrutteen, mutta jos teet ihan ison nakukakun, nelinkertaista kuorrute, jotta sitä riittää myös kakun päälle.

Jenkkikäännökset ovat aina vähän noin-käännöksiä, sillä heidän yksi kuppinsa vastaa noin 2,5 desiä meidän vetomittojamme, mutta tämä ei ole mikään turhantarkka resepti. Jos haluat leipoa jenkkireseptejä ihan yksi yhteen, yksi helpottava tapa on ostaa valmiit jenkkimitat ja käyttää leivonnassa niitä.

Myöskään jenkkiresepteissä mainittua vaniljauutetta ei täältä ruokakaupoista saa, mutta olen käyttänyt vaniljajauhetta (sitä ruskeaa, ei siis vaniljasokeria).

Pohjat (6 kpl)
  • 2 dl jauhoja
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl piimää
  • ½ dl öljyä
  • 1 munaa
  • 1 dl vahvaa kahvia

Kuorrute

  • 50 g tummaa suklaata
  • 50 g suolatonta voita
  • ½ munan keltuainen
  • ½ dl tomusokeria

5N2A1633 

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Aloita pohjasta: Sekoita kuivat ainekset keskenään.

3. Sekoita toisessa kulhossa kaikki nesteet kahvia lukuun ottamatta.

4. Sekoita nesteseos varovasti kuiviin aineisiin. Lisää lopuksi kahvi ja sekoita tasaiseksi. Äläkä säikähdä: taikina on toooooodella löysää! (Ja kakku juuri siksi niin mehevää.)

5. Kaada taikina kuuteen korkeaan muffinssivuokaan ja paista reilu vartti. Kokeile hammastikulla, että pohjat ovat varmasti kypsiä.

6. Tee täyte: Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä.

7. Vaahdota voi. Vatkaa siihen keltuainen ja lisää vähitellen tomusokeri. Sekoita lopuksi jäähtynyt suklaa, ettei se sulata kuorrutetta.

8. Puolita pohjat, lisää täytettä väliin ja kakkujen päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

Nammmmmmssss!

Ps. Jos täytteen makeus pyörryttää, saat siitä hivenen aikuismaisemman lisäämällä pikkutilkan kahvia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone