mangocake2

Kaupoissa notkuvat syöntikypsät mangot muuttivat yhtäkkiä meille. Melkein ne kaikki. Sain niiihin suoranaisen pakkomielteen, ja mangoa on syöty meillä päivätolkulla salaateissa (tuossa Insta-kuvassa muuten maailman ihanin pikasalaatti!), rahkan kanssa, jäätelönä ja nyt kakkuna. Okei, unohdin, että myös ihan pelkästään mangona.

Tämän kakun pohja on melkein sama kuin tässä mansikka-vadelmakakussa ja tässä kirsikkakakussa, mutta marjojen tilalle on vaihdettu mango. Mittasuhteet ovat hieman eläneet maun mukaan. Ja tee muuten sinäkin niin: maistele jokaista kerrosta, että olet tyytyväinen, ja laita koko komaus pakastimeen vasta, kun tykkäät mausta. Ei se siellä pakkasessa parane, jos makua ei ole riittävästi. 🙂

mangocake-kansi2

Tein itse kakun aprikoosipohjalla (reseptissä sekin vaihtoehto), mutta pakko myöntää, että kun sitten maistelin täytteitä erikseen taateleiden kera, taateleiden makeus vain tekee kakusta parempaa. Ja siten olen päättänyt, että teen tästä lähtien vain taatelipohjia. Piste ja amen ja muita loppusanoja.

mangocake10

Myös mangoa meni enemmän kuin marjoja vastaavaan kakkuun. Tuoreen mangon maku katoaa cashewtahnaan, ja sitä teki mieli lisätä aiottua enemmän. Vaikka liruttelin pahimpia nesteitä pois, hedelmien lisääminen muuttaa kakun rakennetta, kun täytteestä tulee lötkömpää. Pidin kakkua pakastimessa pidempään, mutta annoin sulaa syöntikelpoiseksi.

Ja tämä kakku sitten kannattaa tarjoilla sulana eikä pakastehileisenä. Paitsi rakenne, myös maku paranee.

mangocake4

Sitten yksi juttu, josta kannattaa pysyä kaukana: kurkuma. Monesta mango- ja sitruunakakun reseptistä luin, että keltaista väriä voi lisätä mangotäytteeseen lisäämällä hieman kurkumaa. No ei muuten kannata, jos ei halua, että kakku maistuu villasukan ja tumpun välimaastolle. Toki voi lisätä, jos niistä tykkää. Mutta se pienikin ripaus sai minut taas lisäämään sitä sun tätä ja peittelemään maustetta.

Eli: Älä. Koske. Siihen. Vaan syö kakkusi iloisesti hieman albiinompana. 🙂

Ja vielä toinen juttu: aloita kakun teko jo edellisenä iltana. Laita cashewt likoamaan ja kookosmaitopurkki jääkaappiin. Se ei vaahtoudu, jos siitä ei liruta turhia vesiä pois.

mangocake8

mangocake9

Tarjoile kakku kunnon päällysteiden kanssa. Jotta tuore mango maistuu kakussa oikeasti, lisää sitä reippaasti päälle myös päälle. Tee oheen ehdottomasti myös kookoskermavaahtoa, joka on täydellisen pehmeää ja tuo lisäkulmaa kokonaisuuteen.

Nam! (Kauhoin muuten koko kookoskermavaahdon ihan vain ohimennen napaani… hupsista.)

Raaka mangokakku ja kookoskermavaahtoa

Pohja:

 • 7 taatelia (minä tein 9 aprikoosilla, mutta hitto vie taatelit vain toimivat makeutensa vuoksi paremmin!)
 • 1 dl pekaanipähkinöitä
 • ripaus suolaa

Täyte:

 • 3 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
 • 3/4 dl kookosöljyä
 • 3/4-1 dl hunajaa
 • 1-2 sitruunan mehu
 • ripaus vaniljaa
 • 2-3 mangoa
 • 1 tl lucumaa (jos ei kaapista löydy, älä huoli, laita vain hieman enemmän hunajaa)

 Päälle:

 • 1 tuore mango viipaloituna
 • 1 kookosmaitopurkki
 • 1 tl vaniljaa
 • 1 tl hunajaa

Pohja on yksinkertainen: kaikki ainekset blenderiin ja sitten kakkupohjan päälle taputellen. Sattumat eivät haittaa. C’est la vie!

Sitten täytteeseen: blendaa pähkinät, öljy, melkein kaikki hunajat, sitruunat ja vaniljat. Lusikoi reilu puolet pohjan päälle. Minä laittelin vielä koristeeksi ja lisämauksi reunoille kumkvattien eli niiden pienenpienten sitrushedelmien viipaleita. Ne tuovat paloihin hieman appelsiinista lisämakua.

Lisää sitten lopputäytteeseen mangot. Aloita kahdella, mutta jos haluat vahvempaa makua, laita kolmas. Ja sitten mietit, tarvitsetko vielä lisää hunajaa. Jos kaapissasi on lucuma-pussi, ota siitäkin lusikallinen, mutta tämän lusikallisen vuoksi ei kannata rynnätä kauppaan. Jos sitä ei valmiiksi ole, sitä ei tarvitse. 🙂

Kaada lopputäyte kakkuun ja laita se pakastimeen. Meni useampi tunti ennen kuin kaikki hyytyi. Joten odottele rauhassa. Valmista sillä aikaa kookoskermavaahto.

Kookoskermavaahto
 • 1 tölkki kookosmaitoa
 • 1 tl vaniljaa
 • 1 tl hunajaa

Kun purkki on ollut jääkaapissa yli yön, siitä erottuu kermamainen osuus ja lilluva vesiosuus. Käytä vain kerma ja vatkaa sitä sähkövatkaimella kuten tekisit ihan peruskermalle. Lisää vaniljaa ja hunajaa joukkoon, niin saat ihanan vaahdon, jota voit pursotella aivan kuin perinteistäkin kermaa. Tämä vain maistuu paremmalle!

Kasaa lopulta hyytyneen kakun päälle kunnon kerros mangoa ja reippaasti kookoskermavaahtoa. Koristele se halutessasi myös syötävillä kukilla.

Aurinkoa!

mangocake1

//

This mango raw cake is a version of this and this.

You can see the ingredients in the pic above.

First blend the crust and add it to cake pan.

Then the filling: blend everything except mangos and lucuma and add about half of the filling to cake pan.

Then add the mangos to the rest of the filling and blend again. If you have some lucuma, use it too as a sweetener but if you don’t just add more honey.

Add the filling to cake pan and put in in a freezer for a few hours.

During that make the whipped coconut cream. (To make that you need to keep the coconut milk can in the fridge overnight.)

Whip the cream and add some vanilla and honey.

Eat the cake with fresh mengo slices and whipped coconut cream. Perfect!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone