rawjam10

Mustikat ovat parhaita metsässä suoraan puskasta poimittuna ja hyttysten inistessä korvissa, mutta jos saat tuotua niitä ihan kotiin saakka, tässä yksi herkkuresepti, jonka valmistamiseen menee aikaan 1+10 minuuttia. Minuutti menee heittäessä ainekset kippoon, kymmenen odotellessa herkun valmistumista.

Kyseessä on siis raakahillo, tällä kertaa ihanan sininen. Karhunvatukat tekevät tästä hieman pelkkiä mustia kirpakamman.

Tätä voi mussuttaa rahkan tai raejuuston kanssa välipalalla tai lisätä aamulla raakapuuron päälle. (Tai syödä suoraan purkistakin, kuten minä teen.)

Ei valkoista sokeria, vain ihan pikkiriikkisen hunajaa, joten tämä ei tunnu edes vyötäröllä. Toimii!

Sininen hillo
  • 2 ½ dl mustikoita
  • 1 dl karhunvatukoita
  • 3 rkl chiansiemeniä
  • puolikas vaniljatanko
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl lucumaa
  • puolikkaan limetin mehu

Survo marjat sekaisin, lisää loput aineet ja odottele hyytymistä kymmenisen minuuttia. Chiansiemenet tekevät ihmeen ja nestemäisestä massasta hillon. Nam!

//

Blue raw jam
  • 2 ½ dl blueberries
  • 1 dl blackberries
  • 3 tbsp chia seeds
  • half vanilla stick
  • 1 tbsp honey
  • ½ tsp lucuma
  • juice of half lime

Squeeze the berries and add everything else. Wait for ten minutes and the jam is ready!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone