rawcakerecipe

Jippijee, kerrankin onnistuin! Yritin viime syksynä innostua raakakakuista, mokailin ja ahdistuin. Eivätkä ne olleetkaan ihan niin hyviä, kuin olisin toivonut.

Juhannuksena Bloglovinia selatessani (käypä muuten sinäkin seuraamassa meitä siellä!) innostuin taas raakakakkujen kuvista, ja lähetin mieheni hätäpäissäni viime hetkellä kauppaan. Jep, tämän reseptin ainekset löytyvät ihan tavallisesta ruokakaupasta eivätkä vaadi sen kummempaa valmistelua. (Mitä nyt cashew-pähkinöitä pitää oikeasti liottaa, mitä en aiemmilla kerroilla millään uskonut.)

Tämän kakun inspiraation sain Terveen hyvää -blogista, joka taas oli saanut innoituksensa Syötävän hyvä -blogista. Piiri pieni pyörii, haha!

Muuttelin ainesosien sisältöä sen verran, mitä marjoja ja sitruksia kaapissa oli jäljellä, ja pakko kehua, että TÄMÄ. ON. IHAN. OIKEASTI. HYVÄÄ. Myös sellaiseen makuun, joka on tykästynyt makeampaan sapuskaan. Kuten yleensä minä. (Paitsi nyt, kun olen on diet.)

Dieetistä puheenollen: laskin hyvin vuoksi kakun kalorit. Jos se ei kiinnosta, älä kurkkaa loppua vaan syö hyvällä omalla tunnolla. Jos kiinnostaa, mieti, miten pienen slaissin ottaisit. Sillä vaikka näitä raakakakkuja aina hehkutetaan niiden terveellisyyden, aitouden ja ruokarajoitteisten taivaspalana, ne ovat rasvapommeja pähkinöiden, öljyn ja hunajan takia.

Mutta hiton hyviä silti!

rawcake3

Mansikka-vadelma raakakakku (8-10 palaa)

Pohja:

  • 9 taatelia
  • 1 dl pekaanipähkinöitä

Täyte:

  • 3 dl cashew-pähkinöitä
  • 3/4 dl kookosöljyä
  • 1 dl hunajaa
  • 1 tl vaniljaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 limetin mehu
  • 1 dl mansikoita
  • 1 dl vadelmia

Liota cashew-pähkinöitä. Minä liotin yön yli. Muutama tuntikin riittänee kunnon blenderillä. Surauta pohjan ainekset blenredillä ja taputtele kakkuvuoan pohjalle. Minulla oli käytössäni 15-senttinen minivuoka, ja siksi kakku on ihan kelvollisen korkuinen eikä sellainen peruslättänä, kuten raakikset usein ovat.

Surauta sitten täytteen ainekset yhteen ilman marjoja. Lusikoi puolet täytteestä kakun pohjalle, lisää loppuun täytteeseen marjat ja surauta kaikki huolella. Lusikoi ensimmäisen kerroksen päälle varovasti, etteivät kerrokset sekoitu rumasti.

Jos haluat lisänäyttävyyttä, kokoa reunoille mansikkaslaisseja.

Sitten vain pakkaseen! Neljän tunnin jälkeen kakku alkoi olla kauniiksi hyytynyttä. Sitä on todella helppo käsitellä, ja alla olleen leivinpaperinkin saisi revittyä pois.

Kakusta tulee ainakin 8 palaa, sillä sen verran tuhtia se on.

rawcake2

Ja sitten ne kalorit:

Koko kakku sisältää 2717 kcal, eli kahdeksalla palalla 339 kcal per siivu.

Fak! Ja minä kun söin ennen kalkulaatiota ohimennen jo neljänneksen, niin hyvää ja suussa sulevaa se oli… 🙂

rawcake4

//

You cand find the ingredients in the pic above. The cake is super easy but takes four hours to freeze. You also need to soak the cashew nuts at least a few hours before blendering them.

First blend the ingredients of the crust. Next blend the ingredients of the filling except the berries.

Fill half of the cake with that and then add the berries to the rest of the filling. Blend again ja fill the rest of the cake.

Then freeze at least four hours. You can see when the cake is ready.

Super easy, wasn’t it? And GOOOOOOODDDD!!! 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone