5N2A1634

Bileet, mikä ihana tekosyy! Jostain syystä en vain voi hillitä itseäni, kun kakulle on tilausta.

Miehen synttäreiksi amerikkalaisilla resepteillä tehty nakukakku lähti ihan käsistä. Nelikerroksinen sokeri- ja rasvapommi nousi noin 15 sentin korkeuteen, mikä herätti hilpeyttä kakkua leikatessa.

Ja mitäs sieltä paljastuikaan: liukuvärjätyt kakkupohjat.

5N2A1873

Pohja on perinteinen yellow cake ja täytteenä buttercream. Jenkkikakkujen tapaan näitä ei kostuteta mitenkään, sillä pohja on rasvaisempi kuin Suomessa tykätty sokerikakkupohja. Väliin voisi halutessaan lisätä kesän kunniaksi vaikka tuoreita marjoja, mutta minä tykkäsin kauniin valkoisista täytekerroksista.

Tämä on oikeasti aivan järjettömän nopea ja helppo vaihtoehto kaikkiin kesän kekkereihin, sillä tätä pohjaa ei munaa, kuten niin usein sokerikakkupohjan. Ei tarvitse myöskään jännittää, lilluuko kakku tarjoiluhetkellä liian kostutuksen vuoksi vai onko se jäänyt kuivaksi. Pohjan rasvaisuus tekee siitä erilaisen.

5N2A1819

Tässä vaiheessa huomautan, että kenenkään ei kannata oikeasti tehdä niin kuin minä tein. Koska meillä ei ole neljää 15-senttistä kakkuvuokaa, paistoin joka ikisen kerroksen erikseen. Pohjathan värjätään pastavärillä vähitellen vaaleasta tummempaan, ja aina pohjan paistuttua otin sen uunista, jäähdyttelin vuoan ja paistoin seuraavan.

Tyhmää! Aikaa pelkkään paistoon ja uunin kyttäämiseen meni yli tunti. Osta mieluummin riittävästi edullisia vuokia ja säästä hermojasi tässä kohtaa.

5N2A1723

Pohja (1 uunipellillinen tai 4 kpl 14-senttisiä vuokia)
  • 7 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 4 ½ dl sokeria
  • 2 dl voita
  • 2 munaa
  • 1 ½ tl vaniljauutetta (löysin sitä oikeaa Stockalta!)
  • 3 dl maitoa
  • pohjien värjäykseen pastaväriä (minä käytin Wilsonin Pinkiä)

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola.

3. Vaahdota kädenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa ne niin kuohkeiksi kuin jaksat. Vatkaa mukaan munat ja vaniljauute.

4. Sekoita mukaan vuoronperään jauhoseosta ja maitoa.

5. Lisää hivenen väripastaa, jolloin taikinasta tulee vaaleanpunainen. Täytä ensimmäinen neljästä vuoasta. Lisää taas hieman lisää, mutta vain sen verran, että väri erottuu selvästi edellisestä. Täytä taas uusi vuoka. Tee näin kaikkien neljän kohdalla, niin saat kauniisti liukuvärjätyn näköisen kakun.

6. Paista vuokia uunissa ainakin 15-20 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla äläkä ota niitä pois, ennen kuin pohjat ovat kypsiä. Jos teetkin vain kaksi paksumpaa pohjaa, paista suosiolla 30-35 minuuttia. Nämä pohjat eivät pelkää uuninluukun avausta, kuten sokerikakkupohjat 🙂

Kuorrute eli aito buttercream
  • 2 ½ dl huoneenlämpöistä voita
  • 7 ½-10 dl tomusokeria (rakenteen mukaan, huomaat kyllä milloin riittää)
  • 1 rkl vaniljauutetta
  • 2-4 rkl maitoa

Vatkaa voita monitoimikoneessa muutama minuutti. Lisää 7-8 desiä tomusokeria varovasti (ettei se pöllähdä kasvoillesi) ja jatka vatkaamista. Kun sokeri ja voi ovat sekoittuneet, lisää vielä vaniljauute ja pari ruokalusikallista maitoa. Vatkaa vauhdilla vielä kolmisen minuuttia eli kunnolla. Ja ihan oikeasti vatkaa, vatkaa, vatkaa. Värikin vaalenee. Muutaman minuutin jälkeen tarkastele rakennetta. Onko se mukavan kuohkea vai kaameaa tököttiä? Jos se on liian paksua, lisää ruokalusikallinen maitoa. Ja jos lötköä, lisää tomusokeria.

VINKKI: Saat kuorrutteesta valkoisen lisäämällä siihen Wilsonin White-White Icing Colouria, joka on valkoinen elintarvikeväri (myydään pikkupulloissa).

Kasaa kakku värijärjestykseen, lado kerroksien väliin kuorrutetta ja koristele ihan millä vain – ja vauraudu siihen, että kakkusi herättää kesän juhlapöydässä ällistelyä ja sokeriövereitä 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone