lohi3

// Fit food // 300 kcal //

Lohi on ihaninta, kun sen syö mahdollisimman tuoreena ja raakana, kuten sashimina, cevichenä tai pikaisesti pannulla ja pari minuuttia uunissa käyneenä. Niin, että kala on edelleen ihanan pinkki ja oikein hyväntuulisen värinen eikä harmaaksi valjahtanut kuiva biitti.

Ceviche eli hapolla raakakypsytetty kala on mahtava siitä, että sitä ei oikein voi mokata, vaikka olisi keittiössä kuin jääkarhu Saharassa. Siis vähän väärässä paikassa. Sen kun vain laittelee ainekset sekaisin, odottelee hetken ja nauttii sitten.

Kun sitruunan lisäksi mukaan lisää inkivääriä, se vie fiilikset heti Aasiaan (vaikka ceviche onkin oikeasti Etelä-Amerikasta).

Kylkeen sopivat mainiosti lasinuudelit, raaka porkkana ja yhtä lailla raaka kukkakaali, joka kirpakkuudellaan sopii aasialaishenkisiin ruokiin erinomaisesti.

Tässä ruoassa kalorit ovat jälleen kohdillaan. Ja arvakaa vain, miten nopeasti tämä sapuska katosi kiposta!

lohi2

Lohiceviche ja nuudeleita
  • 100 g lohta (180 kcal)
  • 1 sitruunan mehu
  • reippaasti inkivääriä (esim. parin sentin pala)
  • 1 kevätpunasipuli varsineen (20 kcal)
  • suolaa
  • valkoviinietikkaa (1 kcal)
  • 1 tl hunajaa tai halutessasi ruokosokeria (23 kcal)
  • 50 g porkkanaa (16 kcal)
  • 50 g kukkakaalia (12 kcal)
  • 25 g lasinuudeleita (85 kcal)
  • korianteria
  • = Yhteensä 337 kcal

Tee ensin lohiceviche jääkaappiin maustumaan. Leikkele todella tuore lohi näteiksi paloiksi ja lorauta päälle kunnolla sitruunamehua, ripaus merisuolaa, tilkka valkoviinietikkaa ja hieman hunajaa makeudeksi. Raasta inkivääri hienoksi ja lisää se sekä pilkottu sipuli mukaan. Anna maustua ja kypsyä hetki.

Jos haluat, voit lisätä myös tuoretta chiliä, mutta tästä reseptistä olen jättänyt sen pois.

Keitä ja jäähdytä lasinuudelit purkin ohjeen mukaan. Raasta porkkana julienneleikkurilla, jotta saat siitä ohuita tikkuja, ja nypi kukkakaalin nuput näteiksi.

Sitten vain sekaisin ja tikuilla naamariin!

lohi1

//

Salmon is one of my favourite dishes but usually I eat the fish raw.

This ceviche (raw cooked fish) is super easy to make and as promised, it is perfect also for those who wants to get fit or lose weight.

Salmon ceviche and noodles
  • 100 g salmon (180 kcal)
  • juice of 1 lemon
  • a lot of fresh ginger
  • 1 green onion (20 kcal)
  • some salt
  • white vinegar (1 kcal)
  • 1 tl honey (23 kcal)
  • 50 g raw carrot (16 kcal)
  • 50 g raw cauliflower (12 kcal)
  • 25 g noodles (85 kcal)
  • fresh coriander
  • = Total 337 kcal

First make the fish. Add fresh salmon bites, lemon, ginger, green onion, salt, vinegar and honey to same bawl and mix. Let the lemon “cook” the fish for a while.

Then cook the noodles in water and cool them.

Then just mix everything together and eat it with sticks. 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone