5N2A5322

Ihana laulajatar Hanna Pakarinen on todellinen tee-se-itse-nainen. Kädessä pysyy niin pora, vasara, suti kuin liimapyssykin. Uusin ihastus on ompelukone.

Koska lavalla pitää loistaa, Hanna on tottunut etsimään näyttäviä asuja ja asusteita – ja jos niitä ei ole löytynyt, tuunaamaan ne itse valmisvaatteista.

Mutta uskoisitteko, mistä ja miten ylläolevat buutsit on tehty?

Jep, ne ovat ikivanhat ja moneen kertaan arjessa käytetyt talvisaappaat, jotka ovat tosin olleet puolet pidemmät, yli polven.

Hanna leikkasi turhat lipakkeet pois ja etsi käsiinsä upeaa paljettikangasta. Se on liimattu nahan pintaan ihan kuumaliimapistoolilla.

– Se on tosi ihana laite! Hanna hihittää ja huomauttaa, että lava-asujen ei ole tarkoituskaan kestää päivänvalossa tarkastelua. Ne on tehty katsottavaksi kauempaa hienoissa valoissa. Mutta tässä ne nyt ovat ja näyttävät hyviltä näinkin.

Saappaista yli jäänyt nahkakaan ei mennyt hukkaan. Siitä Hanna ompeli itselleen laukun.

5N2A5381  5N2A5342  5N2A5390

Paljettikangasta jäi yli, ja sen Hanna käytti Henkka&Maukan hattuun.

– No se nyt ei monta euroa maksanut!

(Myös assari ihastui lätsään, eikä suostunut luopumaan siitä kuvausten aikana.)

5N2A5375Kenkiä Hanna on “räjäyttänyt” enemmänkin.

Alla olevat lavakorkkarit eivät olleet aikoinaan tällaiset diivakengät vaan ihan tavalliset maanantailoskan nahkanilkkurit. Siis olivat.

Hanna leikkasi nilkat auki ja kiinnitti pitsikankaan jälleen kuumaliimapyssyllä. Paljetit hän ompeli pitsiin käsin yksitellen.

– Nyt tiedän, miltä tuntuu niistä, jotka väsäävät paljettipukuja lapsilleen tanssikisoihin tai telinevoimisteluharrastukseen, Hanna nauraa.

– Ne ovat oikeasti ihan yllättävän hyvät kävellä, vaikka kenkää ei ole suunniteltu avokkaaksi vaan nilkkaa tukevaksi, Hanna sanoo ja rohkaisee muitakin tarttumaan saksiin ja koristeisiin, jos kengät jäisivät muuten ihan käyttämättömiksi kaapin perukoille. Ainoa, mitä tarvitsee, on rohkeus ja mielikuvitus.

5N2A5308  5N2A5307

Mutta mikä on Hannan kreisein tuunausidea? No katsopa alta. Vanhat mustat buutsit saivat uuden elämän lavalla lilalla ja glitterillä värillä. Mutta et varmaan arvaa, millä ne on maalattu?

5N2A5299

Kynsilakalla!

– Niitä jäi vielä ylikin eli voin laittaa kynnet samalla värillä keikalle, Hanna hersyy.

Miten kynsilakka on kestänyt kengissä?

– Hyvin. Mutta eihän näitä monta kertaa ole käytetty. Eivätkä nämä ole arkikengät. Tähän tarkoitukseen ne toimivat eivätkä ole tulleet kalliiksi. Miksi ostaisin uusia, jos voin fiksata vanhojakin?

5N2A5358

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone