afterlight-2En yleensä hehkuttaisi, että teinpäs loistavaa kasviskeittoa. Koska en tehnyt. Hehkutan soppaa siksi, että tämän teki mies. Ihan itse. Ja ihan omasta päästä. Ja se on loistavaa! Pyöreää, pehmeää, täyteläistä ja maistuvaa.

Erityisen muistettavan tästä sopasta teki se, että se ilmestyi eteeni yllättäen ja pyytämättä. Kun juoksin kotiin kesken työpäivän sairaan lapsen vahtivuoron vaihtoon, mies odotti köökissä valmiin sopan ja itse tehtyjen krutonkien kera. Sydän!

Mikä parasta, nämä ainekset löytävät meiltä kaapista aina. Eli voin pyytää häntä tekemään sitä uudelleen vaikka ylihuomenna. Huomiseksi riittää vielä tästä satsista.

Älä käytä liemikuutioita, sillä ne maistuvat teollisilta. Silloin koko peli on menetetty. Parasta olisi tietenkin itse tehty kanaliemi tai sitten valmis Puljonki, jota yleensä kaapissa on. Jos ei ole, fondit menevät ihan hyvin.

Kasviskeitto (Eli soppa, jolla mies hurmaa naisen ja jota syö mielellään itsekin)
  • 2 palsternakkaa (noin 200 g)
  • 4 porkkanaa
  • 1 solo valkosipuli
  • 2-3 sipulia
  • 1 kirpeä omena
  • pari senttiä inkivääriä
  • noin 1,5 rkl kanafondia (tai mitä kaapissa on)
  • noin 0,5 l vettä
  • 1 tl punaista currytahnaa
  • 1 tähtianis (muista ottaa pois ennen soseuttamista)
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • sitruunamelissaa
  • basilikaa (tai jotain muita yrttejä)
  • 2 dl kookosmaitoa
  • liraus kermaa (tai lirauttele vaikka näiden tilalle kookoskermaa)
  • musta- ja valkopippuria ja suolaa fiiliksen mukaan

Kuullota pilkottuja sipuleita ja valkosipulia oliiviöljyssä kattilassa muutama minuutti ja raasta sekaan inkivääri. Lisää myös currytahna.

Lisää kattilaan pilkotut kasvikset ja paahda hetki, lisää sitten juustokumina ja tähtianis. Lisää kuorittu omena pilkottuna. Lisää tehty kanaliemi eli fondi ja vesi.

Kiehauttele fiilispohjalta, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Lisää loppuvaiheessa kookosmaito ja liraus kermaa ja surauta sauvasekoittimella kuohkeaksi keitoksi. Ja ota se tähtianis pois ennen soseutusta.

Heittele musta- ja valkopippuria sekä suolaa oman maun mukaan.

Tarjoile itse paistettujen krutonkien, paahdetun kylmäsavuhärän ja öljysydämen kera. Arkea parhaimmillaan!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone