icecream1

Kesän marjat houkuttelivat testaamaan viilennystä ensimmäisiin lämpimiin päiviin: raakajäätelöä, jossa ei ole maitotuotteita ja joka ei myöskään ole sorbettia. Makeutensa se saa vain marjoista ja pienestä määrästä hunajaa.

Inspiraatiota sain Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut, jossa hän valmisti puolukkajäätelöä.

Mittasuhteet eivät toimineet marjan vaihdossa lainkaan, joten piti soveltaa ihan omaa makuaistia. Tästä tuli marjaisampaa ja makeampaa.

Maku on ylipäätään erilainen kuin kermajäätelössä, jos on tottunut sellaiseen, sillä… no tässä ei ole kermaa, sokeria eikä kananmunia. 🙂 Makeus on erilaista, mutta hyvää.

icecream4

Kaikki ainekset löytyvät helposti kaapista tai korkeintaan kauppareissulta lähikauppaan. Ei siis mitään kreisijauheita tai erikoisliikkeistä haettavia jättipusseja, joista käytetään kerralla vain ruokalusikallinen kallista tuotetta.

Tämä jäätelö syntyy yksinkertaisesti cashewpähkinöistä, marjoista, vedestä ja hunajasta, joten vaikka aineksia on ihanan vähän, mitään kevyttä tämä ei ole, sillä cashewpähkinöiden rasvapitoisuus on 46 prosenttia.

icecream2

Mansikka-vadelma raakajäätelö (iso pakastevuoallinen)
 • 4 dl cashewpähkinöitä
 • 2 dl mansikoita
 • 1 dl vadelmia
 • 2 dl vettä
 • 5 rkl hunajaa

Cashewpähkinät kannattaa liottaa, jotta ne sulavat samettisiksi. Minä laitoin ne veteen yöksi.

Sitten vain kaikki ainekset kunnon blenderiin ja surauttelemaan, kunnes seos on tasaisen samettista.

Kaada seos jäätelökoneeseen ja pakastevuokaan. Pakastimessa ollessaan sitä kannattaa kuohkeuttaa välillä sähkövatkaimella. Sekoita loppuvaiheessa halutessasi mukaan myös tuoreita marjoja ja mantelirouhetta, jotta saat jäätelöön mukavaa rakennetta ja suutuntumaa. Pakastumisessa menee tunteja.

Ja sitten syömään! Pleittaa samaan kippoon vadelmia, sillä ne tuovat ihanaa kirpakkuutta, ja lurauta päälle raakasuklaakastiketta, joka jäätyy päälle täydellisiksi suklaahipuiksi. All together: Nammmmmmmmm!

Raakasuklaakastike
 • 2 rkl kookosöljyä
 • 4 rkl raakakaakaojauhetta
 • 2 tl hujanaa

icecream3

icecream-recipe

//

I got inspired by Maria Lönnqvist‘s raw food book and made raw ice cream from the berries.

She made her icecream from lingonberry but I prefer sweeter taste so I had some strawberries and once again raspberries in the fridge.

This suits for people who want to avoid dairy but keep in mind that cashew nuts contain fat 46 percent. So it’s not light even though it’s raw!

You can find the ingredients in the pic above.

Just blend them and put in a jar to freezer or to your icecream maker. If you use only freezer remember to blend icecream once in a while so it gets fluffy.

Eat it with fresh raspberries and raw chocolate dressing. Yummy moments!

Raw chololate dressing
 • 2 tbsp coconut oil
 • 4 tbsp cacao powder
 • 2 tsp honey
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone