rawjam-pohja

Ihanaa, raakailu sen kuin jatkuu täällä! Avasin vihdoin kaapissa odottaneen Karita Tykän Hyvää huomenta – raakaruokaa ihaniin hetkiin -kirjan (Cozy Publishing) ja innostuin kokeilemaan raakahilloja.

Ja voi vitsi (taas kerran), miten hyvää tästä tulikaan!

Karitan perushillon reseptiin kuuluu näin:

  • 2,5 dl marjoja
  • 4 rkl chia-siemeniä
  • 4 rkl hunajaa

Ja jos marjat ovat tuoreita, lisää vielä pari ruokalusikallista vettä, jotta chia-siemenet pääsevät turpoamaan.

rawjam4

Tein näin tuoreille mansikoille ja lisäsin vielä puolikkaan vaniljatangon vaniljat joukkoon, mutta sorde vaan, sisäinen esteetikkoni ei innostunut lopputuloksen ulkonäöstä: mansikka ei näytä mitenkään viehkolta turvonneiden siementen joukossa. Tai sitten siemenet eivät näytä. Tarvitaan lisää väriä!

Lisäsin joukkoon siis desillisen pakastemustikoita, lähinnä saadakseni hilloon lisää marjaisuutta ja tummuutta. Ja nyt alkoi hillokin näyttää houkuttelevalta.

Ja se on hyvää! Ei liian makeaa, mutta selvästi hillomaista. Yleensä selvästi maultaan muista raaka-aineista eroava hunaja uppoaa joukkoon täysin mutkattomasti, mutta silti hillo maistuu siltä, mistä se on tehtykin: mansikoilta ja mustikoilta. Chia-siemenet ovat joukossa rakenteeltaan kuin vadelman siemeniä.

rawjam1

Raaka mansikka-mustikkahillo (n. 4 dl)
  • 2,5 dl mansikoita
  • 1 dl mustikoita
  • 4 rkl chia-siemeniä
  • 4 rkl hunajaa
  • (se pari ruokalusikallista vettä tuoreita marjoja varten)

Sitten vain haarukalla kaikki sössöksi ja puhtaaseen lasipurkkiin. Tunnin päästä kaivoin jääkaapista valmiin hillon ja kiskaisin tätä fittivälipalallani raejuuston kanssa. Pari lusikallista menee yhdestä hedelmästä – eikä edes lihota, haa!

Loving it!

rawjam2

//

I finally opened Karita Tykkä’s (who’s a Finnish model and a healthy guru) raw food book. I got inspided by raw jam and made an own recipe – inspired by her, of course.

You can find the recipe in a pic above.

You just mix all the ingredients together, put the jam to fridge and wait for an hour. The jam is ready!

I’m totally loving it: the jam isn’t too sweet and it tastes like it’s made from, berries. <3

rawjam3

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone