5N2A9848

Tässä ne nyt ovat: keväät rakastetuimmat (tai vihatuimmat) kreisipökät.

Minä kuulun – yllätys, yllätys – niihin, joita nämä inspiroivat jumppaamaan enemmän kuin tylsän mustat peruspökät. Nämä ovat vähän samat kuin neonpunaiset lenkkarit: kun ne odottavat eteisessä, niitä tekee mieli myös ulkoiluttaa.

120 sentin pätkästä saa housut niin itselle kuin skidille. Hintaa tulee noin 20 euroa yhteensä. Jos tekisi vain lapsen pöksyt, 50 senttiä maksaisi melkein kympin. Joten on paljon fiksumpaa tehdä siinä ohessa jotain vähän kahelia myös itselle, eikö?

5N2A9865 5N2A9929 5N2A9849 (1)

Tällä kertaa piirsin jopa kaavan itselleni vanhoista leggareista, jotta pääsen ensi kerralla hieman helpommalla. Ulkosaumoja ei ole, vain sisäsaumat. Joten yhteensä saumurilla pitää hurauttaa punttien käänteet, hurjat kaksi sisäsaumaa, haarat yhteen ja lopulta vyötärönauha, jossa on kumppari sisällä.

Itse asiassa innostuin niin, että sarjatulitin heti toiset pöksyt perään.

Niiden kangas sattuikin olemaan Eurokankaasta löytämääni Dolce&Gabbanan mallistoa Eurokankaasta. Hinta oli sama kuin punaisilla leggingseillä, noin 20 euroa kaksista housuista. Ei paha, ei ollenkaan!

5N2A9690

Kun nyt tein nämä kahdet eri kankaiset housut peräkkäin, huomasin yhden asian: kankaiden jousto saattaa vaihdella paljonkin, vaikka ne olisivat ihan samaa materiaalia ja tuntuisivat melko samantyyppisiltä. Vaaleat kukkahousut ovat paljon rennommat kuin nämä D&G:n kankaasta olevat, vaikka ne ovat tismalleen saman kokoiset.

Molemmat kankaat on kasteltu etukäteen, jotta kutistumisylläreitä ei tulisi, mutta varmista vielä ennen kankaan leikkausta, että se on suurin piirtein yhtä venyvää kuin esimerkkihoususi. Pystyt vielä lennosta tekemään muutoksia, jos näin ei olekaan.

Onneksi molemmat mahtuvat, muuten harmittaisi!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone