5N2A5138 (1) 5N2A5137 (1) 5N2A5129 (1)Kesän korvalla Rastilan kartanoon auennut Lähiö-ravintola on ehtinyt kerätä paljon kehuja laadukkaista raaka-aineistaan ja siitä johtuvasta loistavasta hinta-laatusuhteestaan. Päivittäin tarjotaan sitä, mikä parhaimmillaan on, eikä ruokalistoja harrasteta. Niin mutkatonta!

Erityiskehuja on saanut sunnuntaibrunssi, joka on sisältänyt paitsi todella laajan alkuruokapöydän, myös erinomaisen lämpimän, erikseen tuotavan lämpimän ruoan sekä tietenkin kakkupöydän.

Kun vielä kesäkuussa kävimme brunssilla, hämmästelimme, miten tällaisen kattauksen saa noin 35 eurolla Helsingissä.

No enää ei saakaan. Brunssin konsepti muuttui jo heinäkuussa, ja kun  kävimme nautiskelemassa laiskasta sunnuntaista ikähaitarilla 1-88 vuotta, laskussa odotti yllätys. Siis positiiviseen suuntaan.

5N2A5142 (1) 5N2A5134 (1)

Muutos on tämä: brunssi sisältää edelleen lämpimän ruoan, mutta se tarjoillan lämpökupujen alta seisovasta pöydästä. Samalla hinta on laskenut noin kympin 26:een euroon. Konseptia muutettiin, koska työnteosta ei jäänyt kuulemma mitään käteen, kun työvoimaa piti olla annosten kasaamista varten niin paljon. Ja kallistahan se sunnuntaina onkin.

Koska nyt lämmin ruoka joutuu odottamaan ruokailijoita, se ei tietenkään voi olla varta vasten täydellistä hetkeä varten kypsytetty, vaan sitä, mikä kestää odottamista. Meidän kohdalla se oli inkiväärillä maustettua pulled porkia. Enkä muuten muista, koska viimeksi olisin syönyt nyhtöpossua niin mureana! Toinen pääruoka, mustekala, jätti hieman vaisummaksi pehmeydestään huolimatta.

5N2A5114 (1)Paras syy metromatkaan on edelleen alkupalapöytä. Lohipastramit, munakoisot, simpukat, tiikeriravut, monipuoliset salaatit ja erinomaiset sillit näin nopeasti lueteltuna. Seurueemme 88-vuotiasta kiinnosti erityisesti tapenadi, koska hän ei ollut koskaan kuullutkaan sellaisesta. “Hyvää on!”, kuului tuomio. Sen jälkeen grand old lady halusi tietää, minkä kastikkeen kanssa pulled pork kannattaa syödä. Sekin oli kuulemma hyvää.

Miljöö hurmasi kaikki: takka loimusi syyskuussa, seiniä vierustivat valtavat halpopinot ja kirjapinot, ja tupa oli täynnä. Hyvä, että asiakkaat ovat ottaneet kartanon omakseen, sillä haluaisin nauttia tästä vielä ensi kesänäkin.

Vaikka tietty ainutlaatuisuus karisi konseptin muutoksen myötä, hinta-laatusuhde on edelleen hyvä. Eihän siitä valtavasta valikoimastakaan kukaan kaikkea syönyt. Nyt hommaa on järkevöitetty, myös hintalapun kohdalta.

5N2A5162 (1) 5N2A5149 (1)

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone