afterlightTämä postaus on pakko aloittaa näin: <3

Ällön positiivista tai ei, myönteiset tunteet tarttuvat. Minuun ne iskivät saatuani käteen joogaguru Kylli Kukkin juuri painosta tulleen kirjan Kyllin hyvä, jossa etsitään lempeämpää elämäntapaa.

Kylli on ihana! I-ha-na!

Erityisesti kolahtaa elämänasenne, jolla pärjätään hankalissakin tilanteissa (joita Kyllinkin elämä on hänen kertomansa mukaan reippaasti sisältänyt), haetaan voimaa mieleen ja kehoon, lopetetaan itsensä vähättely ja hyväksytään ärsyttävätkin asiat. Eli ollaan ihan perusasioiden äärellä, onnea etsimässä. Kukapa ei sitä toivoisi?

Kylli listaa kymmenen askelta. Nämä 5 iskevät juuri nyt:

Kasvata siivet

Kun mieli käy ylikierroksilla, ota tilanteeseen etäisyyttä. Kuvittele, että kasvatat siivet ja käyt katsomassa, miten pieneltä ahdistava asia näyttää uudesta perspektiivistä. Annatko sen viedä mielenrauhasi?

Zoomaa positiiviseen

Olemme taitavia tekemään kärpäsistä härkäsiä, varsinkin kielteisissä asioissa. Mitä jos taitoa alkaisi käyttää myönteisiin asioihin? Kasvata pientä hyvänmielen pilkahdusta ja paisuta siitä iso onni.

Kitke rikkaruohot

Kasvimaa kasvaa täyteen, jos rikkaruohoja ei kitke säännöllisesti. Niin käy myös mielelle. Kielteiset ajatukset ovat rikkaruohoja. Ne saattavat näyttää hennoilta ja harmittomilta, mutta jos niitä ei nitistä heti, ne valtaavat nopeasti ja tukahduttavat kauniit kukat. Lannoita maata myönteisillä ajatuksilla.

Vaali energiaasi

Uusi alku tarvitsee suojaa ja hoivaa. Välttele ohdakkeista ja painostavaa seuraa ja hankkiudu iloisten ja sydämellisten ihmisten pariin. Hoida itseäsi, syö terveellisesti, hengitä ja nauti.

Ole kärsivällinen

Menestykseen tarvitaan innostusta ja kärsivällisyyttä. Jos haluat hioa mielestäsi timantin, vaali molempia.

Allekirjoitan kaiken.

Vaikka välillä tuntuisi, että nyt mennään kovaa ja korkealta, Kylli vetää sanansa myös arkeen. Jos joku kehuu mekkoasi, älä selittele sen olevan vanha alesta ostettu mekko. Jos joku tarjoutuu kantamaan painavan kassisi, ota apu vastaan. Kohtaa kanssakulkijat hyväksyvästi, myös hapan työkaveri.

Jos mieli ei ole avoin, nämä on hirveän helppo ampua alas lässytyksenä, mutta mitäs jos sekin kyynisyys on vain rikkaruoho, joka pitää kitkeä pois?

Kylli on i-ha-na! Lukekaa kirja. Tästä saa hyvän mielen ja muutaman mieleenpainuvan lauseen. Kuten sen, että jos toivot lottovoittoa, täytä edes kuponki. Nauroin ääneen.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone