5N2A7983

Tämän silkkitopin hurautin hetkessä, kun löysin Eurokankaasta mahtavan palan italialaisen muotitalon silkkiä, jossa sattui osumaan ns. kuviot kohdalleen.

Muuten mustassa kankaassa oli parin metrin välein räiskähtelevä ilotulitus, ja kas, sehän sattui sopivasti juuri pakan alkuun. Hintaa 70 sentin palalle tuli parikymppiä. Ei paha silkkitopista!

5N2A8044 5N2A7938 (1) 5N2A7916 (1)

Kaivoin kaapista malliksi jonkun suurin piirtein sopivan topin ja piirsin siitä kaavat leivinpaperille (hohoo, vieläkään en ole saanut hankittua oikeaa kaavapaperia).

Ilotulituksen asettelin eteen, ja takapuoli on yksinkertaisen musta.

Olkapäitä laskostelin aikani kuluksi, mutta helpommalla pääset, jos jätät senkin kikkailun väliin. Minun ajatukseni tosin oli käännellä hihanteiden ulkosaumat sisäpuolelle piiloon, jolloin topista tuli hieman siistimpi räiskyvästä hipsterikuviosta huolimatta.

Älä suotta pelkää silkkiä materiaalina: sitä on ihan helppo ommella, kunhan käytät ohutta neulaa ja silität käänteet etukäteen, jolloin saat niistä siistit. Halusin pääaukkoon mahdollisimman pienen käänteen, joten silittelin ensin noin puolen sentin käänteen ja vasta sitten käänsin sen piiloon. Onnistuu iisisti ja tulee nätti!

5N2A7665

Niin… Kummalla on kahelimmat pöksyt? Seeprahaalari: Second Female

Saumat vetelin saumurilla, mutta jos haluat tosi siistit saumat ihan tavallisella ompelukoneella (etkä vain siksakkia), käännä ne sisään, kuten reunat. Sillä saat viimeistellyn ilmeen ja ylellisen tunnun myös topin sisäpuolelle.

Kokeile, selviät tästä kyllä!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone