panties1

Tähän olen ompeluhurahduksessani tullut: on nopeampaa tehdä käyttövaatetta itse kuin mennä hakemaan se kaupasta. Pitäisi varmaan keksiä jotain muutakin tekemistä, haha! 🙂

Joka tapauksessa tämä oli rentouttavaa aivojen ja jämäpalahyllyn tyhjentämistä. Viidet pikkarit surautti puolessa tunnissa. Kaavoja ei ollut, joten ne piirtelin edellisten skidin alkkarien perusteella.

Samalla sain käyttöä kesällä jostain Tallinnan-kaupasta ostamilleni lycrapitseille. Ne taisivatkin olla tämän projektin kallein osa. Ne maksoivat koko setistä parisen euroa.

Paras puoli oli kuitenkin hyvä mieli. Katselin yhtä ohjelmaa bangladeshilaiselta tehtaalta ja ahdistus iski. Kun pisti pikkaritehtaan pystyyn omassa kodissaan, näki, miten paljon niihin pitää nähdä vaivaa itse.

panties2 panties3 panties4 panties5

Saumat surauttelin saumurilla ja pitsit kiinnitin syksyllä hankkimallani peitetikkikoneella (kyllä, kamelin selkä katkesi lopulta). Yhteistyömme on ollut pääsääntöisesti hyvää – paitsi silloin kun se ei ole ollut – mutta  kun en ole jotain osannut, olen meilannut jokaisen tyhmänkin kysymykseni liikkeeseen, jossa se on ratkottu nopeasti.

Sen verran pakko peittaria on hehkuttaa, että se on oikeastaan vienyt koko vaatteidentekoprosessini uudelle tasolle. Vähän sama kuin ensimmäinen Mäkki tietokoneena: sen kanssa voi tehdä kaikkea sellaista, josta en osannut aiemmin edes haaveilla. Eivätpä olleet lapsen pikkaritkaan ensimmäisenä mielessä, mutta kun huomasin, että osaan ja voin sellaiset tehdä, mikäs sen fiksumpi ja söpömpi kohde käyttää pieni hetki aikaansa.

Söpö pikkarikokoelma onkin mainio joululahjavinkki kelle tahansa siihen kykenevälle. Ei mene monta minuuttia eikä euroa. Paras kiitos on, kun skidi haluaa jalkaansa juuri ne pinkit pöksyt, jotka mutsi on tehnyt. Awwwww… 🙂

//

Hand made panties are an excellent way to get rid of your old fabrics and learn something new fast and easily. For me this project was a great way to learn using my new coverstitch machine Bernina L220.

Well guess what: thanks to “her” it took half an hour to sew five cute panties for my daughter. Not bad! Total cost was only about 2 euros… but the machine was a little bit more expensive, haha. 🙂

If you have some time, these are a great idea for Christmas present for kids. You don’t need any pattern, just use old panties as it and cut the fabric. Sew all the seams by your serger and apply some flexible lace to hems.

 

Lapset kevät 468x60

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone