5N2A7120

Tästä ei jälkkäri paljon helpommaksi enää muutu: panna cotan osaa tehdä jokainen, jos jaksaa katsoa vähän aikaa, kun kerma kiehuu. Siinä se homma suurin piirtein onkin.

Tämä resepti on jaettu kolmeen osaan viitseliäisyyden perusteella. Ja kaikki osat ovat siis toooodella iisejä!

Pelkkä panna cotta ilman mustikkahilloa ja toscaakin maistuu ihanan hennon rosmariiniselta, joten jos laiskottaa, tee vain se. (Ja kaada päälle vaikka valmista hilloa.)

Kymmenellä lisäminuutilla valmistuvat kuitenkin myös sekä mustikkahillo että toscapalat.

Pelkässä rouskutteluhimossa voi tehdä vaikka pelkkää toscalevyä. Siihen ei tarvita kuin mantelilastuja ja valkoista sokeria hieman armollisempaa hunajaa.

Rosmariininen panna cotta (kahdelle)
  • 3,3 dl eli yksi purkki kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 rosmariininoksa
  • Veitsenkärjellinen oikeaa vaniljajauhetta tai puolikas tanko
  • 1,5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen sulamaan.

Kiehauta kerma ja sokeri ja lisää mukaan rosmariininoksa ja vaniljat. Anna pulputella miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, että rosmariini antaa makua.

Puristele liivatelehdet ja sulata ne pieneen tilkkaan lämmintä vettä. Katso, ettei paakkuja jää! Poista rosmariininoksa (ja vaniljatangon kuoret) kermasta ja siivilöi tarvittessa. Sekoita sula liivatevesi kermaan ja annostele kahteen annosastiaan.

Laita jääkaappiin jähmettymään. Aikaa menee vähintään parisen tuntia.

5N2A7131

Mustikkahillo
  • 1 dl pakastemustikoita
  • 2 tl sokeria

Keittele nopeasti hilloksi. Aikaa menee alle kymmenen minuuttia. Älä tee liian makeaksi, sillä toscassakin on hunajaa.

Toscalevy
  • 1 dl mantelilastuja
  • 3 rkl hunajaa

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja sekoita ainekset. Levitä leivinpaperin päälle ja paista levy kullanruskeaksi noin 10-15 minuuttia.

Kokoa ja syö! Ja varo, ettei se toinen osapuoli ryövää sinunkin annostasi…

5N2A7142

5N2A7130

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone