5N2A9382

Löysin aivan ihanan ja ilmankevyen silkin Eurokankaasta, mutta se vaikutti niin ohuelta, että ajattelin, etten uskalla koskea kankaaseen.

Silkki oli myös niin läpinäkyvää, että sen kanssa olisi pitänyt käyttää aluspaitaa. Myyjä ehdotti kankaan käyttämistä kaksin kerroin, mutta kuvittelin, että kankaan herkkyyden vuoksi mokaisin ompelemisen.

Niinpä päätin hankkia hipsterisilkkiä yksinkertaisen paidan verran – kunnes kotona hoksasin, että kankaan käyttäminen tuplana itse asiassa helpottaakin ompelemista! Silloin ei tarvitse murehtia siisteistä käänteistä kaula-aukossa tai hihansuissa, vaan saumat hoitavat homman paljon siistimmin. Silkki myös tuntuu ihanimmalta suoraan iholla.

Siispä tein näin: leikkasin topin täysin käsivaralta ilman kaavoja, kuten tämänkin paidan. Etukappale on jälleen viitisen senttiä leveämpi kuin takakappale, jotta pääntie aukeaa kauniisti. Olalta olalle on etukappaleessa 40 senttiä.

Hihansuihin tein pienet sisennykset. Korkeutta kädenteillä on parisenkymmentä senttiä.

5N2A9196 5N2A9230 5N2A9248

Kankaan asettelin kaksin kerroin niin, että taite on pääntiessä. Leikkaa siis kappaleet saman tien kaksinkertaisesta kankaasta.

Sitten ompelin saumurilla kaksinkertaisten kappaleiden kädentiet umpeen ja käänsin ne, jotta saumat jäivät kankaiden väliin. Tämän jälkeen surautin sivusaumat saumurilla ja muutaman sentin olkakappaleita yhteen ompelukoneella.

Lopuksi tein noin 10 sentin alareunan vastakkaiseen suuntaan leikatusta kankaasta. Sillä vältyin jälleen tarkemmalta alakäänteen huolittelulta ja sain toppiin jännän yksityiskohdan “muka tarkoituksella”. No ei ollut tarkoitus, kangasta vain sattui olemaan siinä kohtaa 🙂

Surautin tuplakankaisen palan saumurilla kiinni toppiin ja se oli siinä. Ei yhtään taitoa tai tarkkuutta vaativaa kohtaa!

5N2A9232 5N2A9193 5N2A9431

Kaksinkertaisen kankaan kikkaa voi käyttää myös niin, että alempi kangas on oikeasti eri kangasta, kuten vaikka pitsiä ja pohjaa käyttäessä. Silloin vain ompelee myös pääntien reunat ja kääntää lopulta kappaleet toisin päin. Nyt halusin jättää kankaan käänteen pääntiehen, jotta toppi näyttää pehmeältä silittämättömän reunan ansiosta.

Kangasta kului 1,20 metriä ja hintaa tuli parisenkymppiä. Hip hei!

5N2A9519

Farkut: Mango

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone