5N2A6950Sinisimpukoissa ei ole mitään hienostelevaa. Ne ovat ihan merimiehen ruokaa, ja sotkun ne aiheuttavat syödessä edelleen. Kilo, josta syö pari henkilöä, maksaa halvimmillaan noin 6 euroa.

Joten se siitä hienostelusta. Oikeastaanhan kyse on vain tekosyystä, jolla pääsee liemen kimppuun, jossa simpukat on kiehautettu. Kun simpukat on syöty, lientä dipataan leivänpaloilla ja latkitaan lusikalla.

Ja se on luottosimpukkareseptini paras kohta: pelkän valkkarin lisäksi uitan simpukat kookosmaidossa. Tästä liemestä taistellaan meillä! Olisinkohan reseptin joskus jostain Gordon Ramseyn pikaruokakirjasta modannut…

Sinisimpukat kookosliemessä (2:lle)
  • 1 kg eli pussillinen sinisimpukoita
  • muutama desi valkoviiniä
  • 400 g tölkki kookosmaitoa
  • 1 sitruunaruoho
  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipuli
  • 2 kevätsipulinvartta
  • päälle korianteria
  • mausteeksi suolaa, mustapippuria ja mitä tahansa fiiliksellä ja maun mukaan
  • vähän limettiä loppuvaiheessa

Käsittele simpukat huolellisesti. Kisko parrat, hinkkaa kunnolla. Heitä pois simpukat, jotka eivät reagoi kopautettaessa. Kauppiaalta kannattaa muuten kysyä jo etukäteen, miten simpukoita hoidetaan kotona. Tärkeintä on, että niitä ei tukehduta esimerkiksi muovipussiin jääkaapissa.

5N2A6871 5N2A6788 5N2A6840 (1)

No mut sit jo kokataankin! Tästä vaiheesta on max 10 minuuttia syömiseen, joten valkkarit valmiiksi ja mies pöytää kattamaan. Ehkä valkkaria voi maistaa hivenen itsekin – että se on varmasti kunnossa ruoanlaittoa varten 🙂

Kuumenna pannu kuumaksi. Heitä siihen valkosipuli, simpukat ja valkoviini, jonka määrä ei ole niin turhantarkka. Sulje kansi päälle ja anna simpukoiden kypsyä. Aikaa menee noin 3 minuuttia – näet itsekin lasisen kannen läpi, kuinka simpukat yhtäkkiä aukeavat.

Kaada simpukat siivilään ja ota liemi talteen. Laita liemi takaisin pannulle ja keittele se ilman kantta puoleen. Lisää mukaan halkaistu sitruunaruoho (se antaa makua ja otetaan pois lopussa).

Poista liemen tiivistyessä simpukat, jotka eivät avautuneet, sekä valkosipuli simpukoiden joukosta.

Kun viini on tiivistinyt, lisää chilit, kevätsipulit ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja lisää suolaa ja pippuria, jos liemi mielestäsi kaipaa sitä. Lisää lopuksi loraus puolikkaasta limetistä. (Ei aiemmin, koska maku muuttuu muuten karvaaksi.)

Jaa simpukat lautasille. Poista liemestä sitruunaruoho ja lisää kiehuva liemi simpukoiden päälle.

Ja sit syödään!

5N2A6957 (2) 5N2A6963 (1)

5N2A6920 (2)  5N2A6835 (1)

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone