5N2A1377

Aamusmoothieta maistellessani mietin, että miksiköhän en koskaan tee juustokakkua tästä. No nyt sitten tein. Tosin pieninä leivoksina.

Idea on sokerin minimoimisessa. Tavallisesti en lisää smoothieen mitään sokeripitoista (banaania lukuun ottamatta), mutta jos sitä haluaa kakkuna syödä, jotakin lisämakua on saatava. Täyte on ihan aamuinen perussmoothieni, mutta maustettuna kanelilla, vaniljalla ja ihan pienellä lorauksella tummaa siirappia.

Ja kas, smoothie maistuu jo kakulta – ei tosin sokeriöverijuustokakulta.

Tietenkin sokeria on myös Digestive-kekseissä, joista pohja on tehty. Tavallista kakkua kevyempi tämä kuitenkin on. Katsokaapa vaikka, millä mässäilin viimeksi, hihii! 🙂

5N2A1384

Leivokset teen aina fondant-rinkuloihin, joiden läpi vain sitten leivoksen painan. Joko leivokset täytyy “hivuttaa” varovasti veitsen avulla muoteista, tai sitten voi käyttää kalvoreunaa, jolla vuoraa rinkulan ennen täytteen lisäämistä.

Päälle voi halutessaan tehdä vielä kiilteen vaikkapa makeuttamattomasta mustikkakeitosta, mutta tämä laiskuri lappoi vain marjoja ja kukkia koristeeksi.

Smoothieleivokset (6 kpl)

Pohja:

  • 100 g Digestive-keksejä
  • 60 g voita

Täyte:

  • 2 dl mustikoita
  • 1 banaani
  • 1 prk rahkaa (250 g)
  • 1 dl Alpro-soijajogurttia
  • 1 ml kanelia
  • 1 ml vaniljaa
  • 1 tl tummaa siirappia
  • 4 liivatelehteä

1. Jauha keksit muruiksi ja sulata voi. Yhdistä ainekset ja painele ne leivosvuokien pohjille.

2. Laita liivatteet likoamaan.

3. Soseuta kaikki muut täytteen aineet blenderissä.

4. Lämmitä tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen. Lisää smoothieen ja sekoita. Täytä vuoat.

5. Odottele parisen tuntia, koristele ja nauti.

Leipomisen iloa!

5N2A1380

5N2A1471 5N2A1416 5N2A1343

//

And in English:

smoothiecake

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone