jumppasortsit5

Käsi ylös, kuinka moni on ilmoittautunut jo jumppaan, ostanut salikortin tai aloittanut vain paremman elämän kesäloman jäljiltä? Täällä nousee heti yksi. Kyllä, check joka kohtaan. 🙂

Luonteeltani olen kuitenkin niin laiska ja mukavuudenhaluinen, että jos lenkkarit eivät kilju eteisessä punaisella värillään vaan maastoutuvat seinään harmaaseen, en huomaa niitä. Tai ole huomaavinani.

Siksi jumppavaatteiden täytyy olla minulla värikkäitä ja innostavia.

Kuten nämä pökät, jotka suorastaan nostavat ilmaan:

jumppasortsit8

Nämä ovat samaa skubakangasta kuin skidin takki tässä.

Ja kangas on leikattu suoraan näitä pom pom -sortseja apuna käyttäen.

Mitään kaavoja en siis ole taaskaan käyttänyt, vaan mallina ovat toimineet toiset sortsit. Se ero pom pom -sortseihin on, että reunojen kaarteet on suoristettu (sori vaan, mutten halua paljastella liikaa pyllistellessäni salilla) ja vyötärölle on tehty erillinen vyötärönauha, jotta nämä eivät myöskään vilauta kankkua liikaa kyykistellessä.

Yksityiskohtana on myös lahkeita reunustava musta satiini, joka tuo perussporttisortseihin aavistuksen viimeistellympää henkeä. Se on myös hyvä kikka kiertää kanttauspulmat, jos ei jaksa/halua/osaa/tykkää/viitsi vetää reunukseen esimerkiksi vinonauhaa.

jumppasortsit3

Hintaa sortseille tuli kokonaisuudessaan huimat viitiset euroa, jos sitäkään. Taisi olla kuminauha kallein osuus tällä kertaa, sillä nämä olivat oheistuote oman ja skidin rotsin jälkeen noin 25 euron palasta. Tekemiseen meni aikaa korkeintaan tunti, sillä skuba ompelee melkein itse itsensä.

Ja nämä pöksyt on myös käytännössä testatut: joustavat sopivasti kinttuja nostellessa mutta eivät silti sopivan tiukoiksi tehtynä vilauttele mitään 🙂

Näissä on vain yksi vika: alan himoita lisää itse tehtyjä sporttivaatteita, mikä taas voi tulla hivenen hinnakkaammaksi peitetikkikonetta miettiessä. Hyvin nämä onnistuvat silti ihan saumurilla ja ompelukoneellakin, kunhan keksii lahkeisiin juuri tuollaisia kangaskikkailuita, joilla peitetikkikoneen voi kiertää.

(Mutta saanko mä silti haluta sen peittarin??)

jumppasortsit2 jumppasortsit4

jumppasortsit7

Worn with my favourite silk tank top by Katri Niskanen (cool one also here and here)  and Adidas Originals ZX Flux sneakers (grey ones here and similar white ones here). Pics by my man 🙂

*Includes commercial links* // *In cooperation with Eurokangas*

//

These sporty shorts are so light that they lift me up! Well, ok, I have to work out a little bit too. 🙂

I rarely use any pattern when sewing and these are no exception. The pattern is almost similar to these pom pom shorts here. Except there’re no roundings in the hem. And no pom poms (haha) – but a narrow satin trim to ease sewing the hem beautifully.

The total cost was only like five euros, because these are made of left overs. I also made a sporty jacket for me (coming soon later) and for my kid (here).

I courage everyone not to be afraid cutting and sewing without patters, because you really can make easy every-day clothes without them. As you can see. 🙂

These shorts are already tested in action in the gym and they’re perfect!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone