shorts1

// Sporty Collection //

Ensi viikolla lämpöä on taas luvassa! Tänä viikonloppuna ehtii siis hyvin tehdä vielä kesän vekkuleimmat pökät: sortsit, joiden lahkeita koristaa pompulanauha. Jos se kesämieli tulisi vaikka näillä!

Pom pom -shortseja näkyi jo viime talvena ulkomaisissa blogeissa (niissä, joissa kesä on aina), ja tällä viikolla Nizzan ja Rivieran rannoilla. Kevyt viskoosi ja varsinkin siitä tehdyt sortsihaalarit, joissa oli kivoja kikkoja, olivat vallanneet koko Ranskan etelärannikon. Ja myös minun kinttuni.

Joten tässä ne ovat kotoisana versiona. Vähän havaijihenkistä palmukuvioitua viskoosia ja sävyyn sopivat pom pomit. Toki joku muu voi tykätä värikkäämmistä kankaista, mutta minä olen hieman tällainen värirajoittunut. 🙂

shorts2

Kangas löytyi palalaarista ja maksoi muutaman euron. Kangas oli niin halpaa, että hinnakkaammaksi osuudeksi tulikin pompulanauha. Yhteensä sortsien hinnaksi tuli kuitenkin vain noin vitonen. Not bad!

Loppukankaasta saa vielä jotain muutakin, kunhan visio ilmestyy eteeni. Lapsi jo mallaili kangasta peilin edessä päälleen, joten ehkä se päätyy hänen mekokseen esimerkiksi värikkäällä pompulanauhalla koristeltuna.

shorts3

shorts6

Kaavoja en käyttänyt taaskaan, koska nämä ovat niin helpot pöksyt, että niitä ei oikeasti tarvitse. Ensin leikkasin tunteella, sitten fiiliksellä ja katselin vähän, minkä kokoiset vanhat sortsit ovat olleet. Lopuksi tein trendikkäät kaarteet reisiin.

shorts7

Pom pom -nauha pelastaa hieman aloittelevammankin ompelijan lahkeiden huolittelussa: kun ensin ompelee käänteet ja päälle nauhan, se peittää mahdolliset vibat todella näppärästi. Myös nauhan ompelu on iisiiä, kunhan vain vetelee välillä pompuloita pois paininjalan edestä. Ommel ikään kuin katoaa nauhan sisään, joten sekin on armelias aloittelijalle.

shorts12

shorts8

shorts9

PS. Koska omien alusvaatteiden ompelu on tällä hetkellä trendikästä, tällä ihan samalla idealla voisi tehdä todella nätit alushousut tai lyhyet pyjamanhousut – miten niitä nyt haluaakaan kutsua – jos vaihtaisi materiaaliin silkkiin ja värin vaikkapa viehättävään luonnonvalkoiseen. Taidanpa tehdä jossain välissä sellaisetkin.

Mutta sitä ennen kuvittelen olevani taas Ranskassa, jossa aurinko porotti kolmessakymmenessä asteessa ja meri kimmelsi turkoosina. Kyllä se kesä vielä tännekin tulee, eiks niin!

shorts5

shorts4

Worn with silk tank top by Katri Niskanen (similar here and here) and sun glasses by Gucci (similar here). Pic by him who accompanied my holiday in Nice. 🙂

*Includes commercial links* // *In cooperation with Eurokangas*

PS. Zalandosta saa muuten tänä viikonloppuna 10 prosentin lisäalennuksen koodilla BDAY3FZA!

//

I saw pom pom shorts at sewing blogs in the winter and in French Riviera this week so here they are by my version.

They are made of light viscose without any pattern.

Just use your old shorts as a pattern and cut the fabric. Then add the pom pom ribbon to hem and that’s it: you’re almost on holiday! 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone