skidi1

Tattaraa, tässä on kesän ja jossakin vaiheessa perässä tulevan syksyn (ei puhuta siitä vielä sen enempää!) magein skidirotsi: verkkatakki. Siis se, joka kasarilapsille aiheuttaa vieläkin puistatuksia.

Siinähän aiheuttaa, skubakangas on todella näppärää ja mukavaa ommeltavaa ja taipuu helppoihin sporttihenkisiin käyttövaatteisiin, muihinkin kuin niihin verkkareihin. Oottakaas, kun näette myöhemmin mutsin version takista, haha!

Kun näin kankaan Eurokankaan palalaarissa, oli pakko iskeä kiinni ja nopeasti. Tässä on vähän hauskuutta ja samaa coolia henkeä kuin Adidaksen kukkarotseissa. Mieheni kutsuukin aikaansaannoksiani JVG-takeiksi… Kai te tiedätte heidät ja varsinkin heidän pukeutumistyylinsä? 🙂

skidi4

skidi3

Tämä rotsi eroaa perinteisestä verkkarista sillä, että siinä on huppu. Sinne kun on pienen pään kiva piiloutua vaikka sateella. Ja muulloinkin.

Huppua piristää kirkuvan pinkki vuori, joka on liukasta lycraa. Samaa on kantattu ompelukoneen kaksoisneulalla myös alareunaan ja kädensuihin. (Ja tämä oli muuten se hetki, kun aloin etsiä uutta ompelukonetta tai peitetikkikonetta: yli 30 vuotta vanha ompelukoneeni raksuttaa edelleen kiltisti nättiä suoraa ommelta joustamattomilla kankailla, mutta kun sillä halusi venyttää hankalaa lycraa ja lisätä vielä vaikeusastetta kaksoineulalla, yhteistyömme muuttui hyppytikeiksi ja paikkailuksi. Argh! Ei kun koneostoksille.)

Jos olet aloittelija, paljon helpommalla pääset, jos et halua kikkailla kanttausten kanssa, vaan ompelet alareunaan ja kädensuihin kaksinkertaiset resorit. Ne ovat siistit ja klassiset myös. Tai jos et halua eri materiaalia (resori on puuvillaa, tämä kangas tekokuitua), käytä samaa kangasta “resorina” eli venytä sitä hieman ja ompele resorin tapaan. Tein niin omaan rotsiini.

Tämän takin kanttaukset otin harjoituksen ja uuden opettelun kannalta, jos vaikka uskaltaisi tehdä näitä myöhemminkin. Ja uskaltaa, kun lopputulos on ekalla yrittämällä näin siisti! 🙂

skidi5

skidi6skidi9

Kun kyseessä on yksinkertainen käyttövaate, valmiita kaavoja ei oikeasti tarvita. Ota vain rohkeasti sopivankokoinen mallivaate esiin, myös huputon kelpaa hyvin, ja leikkaa kangas sen mukaan. Siitä saat hihojen ja takakappaleen koon, ja sitten vain lisäät etukappaleeseen keskelle nelisen senttiä, jotta keskelle tulevaan vetoketjuun jää saumanvaraa. Itse en jaksa piirrellä kankaaseen edes viivoja, leikkelen vain suoraan.

Hupun piirsin käsivaralta arvioiden ja hyvä tuli! Jos menee pieleen, leikkaat uuden. Niin leikkasin minäkin: kankaan säästovimmassa ja kuvioita kohdistellessa leikkasin kaksi hupun sivukappaletta samoin päin, en siis peilikuvina. Hups! 🙂

Mittaile kokonaisuutta vähän sen mukaan, miten pitkä vetskari on. Tässä se on 35 senttiä, ja ikää skidillä on lähemmäs 2,5 vuotta. Joten siinä vähän kokohaarukkaa.

skidi8

skidi10skidi11

Ja sitten se klassikko: tein itte ja säästin. Tässä tapauksessa se pitää ihan paikkansakin. Pala skubaa maksoi 25 euroa, ja siitä sain aikuisten takin, tämän skidin hupparin sekä sporttisortsit itselleni (postaus niistäkin tulossa myöhemmin). Olen yhtä riemuissani kuin tuo skidi, joka muuten haluaa nukkuakin uusi takki päällään. Ja loikkia joka lätäkköön.

skidi13

skidi12

PS. Jos muuten kiinnostaa, miten tämän näköiset Conssit saa puhtaaksi, lue se tästä. Kyllä, se on mahdollista!

*In cooperation with Eurokangas*

//

I love, love and love this sporty scuba fabric! It has cool the 80’s vibes and it reminds me of my own childhood in the same decade.

Now my daughter has a sporty jacket of it, haha. 🙂 (And me too but I’ll write a post about that a little later!)

I never use any pattern for simple ready-to-wear clothes. I just cut the fabric by using some old jacket or sweater as a pattern. And believe it or not, anything has never gone wrong. So have a little courage too and try to make your clothes as simply as that!

In this case I used an old sweater of her as a pattern and draw the hood by own hand. I measured the front piece by the zipper which is 35 cm long. And look: it suits for her perfectly!

The only thing that caused me some trouble was the lycra fabric in the hood filling and in the cuffs: my 30-year-old sewing machine with double stich needle just hated it. Argh! Well, after some fixing the cuffs look ok. They’re not perfect but ok. (And now I want a coverlock machine, what an expencive hobby I have, haha!)

I’ll show you a little later what else I made of the scuba fabric so stay tuned! 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone