mangoj2

No niin, siinä otsikossahan ne pääraaka-aineet sitten tulivatkin!

Tämä yhteensä viiden ainesosan omatekoinen jäde on loistoapu jätskinhimoon, kun tekee mieli vähän jotain terveellisempää kuin sitä perus-möövenpikkiä. (Ihanaa sekin, mutta once again, I’m on diet, blaah…)

Ei lisäaineita, ei valkoista sokeria, ei kermaa. Syöt oikeasti vain tosi paljon tuoretta mangoa, lirauksen hunajaa ja turkkilaista jogurttia (jossa on rasvaa 10 prosenttia, joten koko kippoa ei kannata kerralla vetää – paitsi että minä kyllä salaa vetelin). Lisäksi seassa on cashewpähkinöitä ja kuivattuna aprikooseja rakenteen vuoksi.

mangoj6

Näissä mittasuhteissa hunaja maistuu, sillä minusta se on täydellinen match mangon kanssa. Jos et tykkää hunajasta, laita sitä aluksi vain vähän, maistele ja lisää tarvittaessa. Luota omaan makuaistiisi ihan rohkeasti. Sellainen muistutus kuitenkin, että massa maistuu lämpimänä makeammalta kuin valmiina jäätelönä. Joten jos kauhistelet, että hups, laitoinpa makeutta liikaa, voit olla ihan tyytyväinen jäätelöön.

mangoj8

mangoj4

Toki hunajan voi vaihtaa myös sokeriin, mutta hunajassa on edes hieman vähemmän energiaa kuin valkoisessa sokerissa ja hunajan makeus on sokeria makeampaa, joten sitä tarvitsee vähemmän. Tässä tilanteessa hunaja johtaa 6-0!

Äläkä sitten missaa noita rakenneaineita eli pähkinöitä ja kuivattuja aprikoosinpaloja. Varsinkin pähkinät rusahtelevat suussa aivan ihanasti, ja jäätelöä on pakko kauhoa kippoon vähän lisää ihan vain siksi, että siellähän voi olla vielä monta ylläriä, jota ei ole huomannut. 🙂

Vetelin annoksen muutamissa päivissä pakkasesta, kun jäde ei vain jättänyt mieltäni rauhaan. Huh, nyt se on tuhottu! (Ja sitten voinkin jo suunnitella seuraavia.)

mangoj5

Mango-hunaja-jogurttijäätelö
  • 3 mangoa (noin 500-600 g)
  • 1 purkki turkkilaista jogurttia (400 g)
  • 1 dl hunajaa tai vähemmän, jos haluaa
  • kourallinen kuivattuja aprikooseja
  • kourallinen cashewpähkinöitä

Pilko mangot ja jätä puolikkaan hedelmän lihat sivuun. Lisää loppuihin hunaja, surauta ne sauvasekoittimella soseeksi ja lisää jogurtti. Sitten vain koko massa pakkaseen hetkeksi jäähtymään, jotta sen saa jäätymään jäätelökoneessa.

Vartin ajelun jälkeen lisää loput mangot (jotta ne eivät mene ihan sössöksi heti) sekä lisärakennetta tuovat ainekset.

Minun Kitchen Aidini jäätekökoneosalla massaa voi pyörittää puolisen tuntia ennen kuin jäde alkaa taas sulaa. Sen jälkeen massa täytyy vielä pakastaa. Muutaman tunnin kytistin pakastimella, että jokos, jokos…

Ja kun sitten jäde oli valmista, massa taipui kauniisti palloiksi. Niin kauniisti, että oli pakko ottaa muutama pallo lisää. Se on ihanaa! Kevyen oloista mutta silti mangon makuista.

Tarjoile jäde spelttipopsien eli spelttimurojen kanssa. Ne sisältävät vain kahta ainesosaa, 80 prosenttia spelttiä ja loput hunajaa, ja tukevat siksi hunajaista vaikutelmaa. Maun lisäksi ne tuovat kivaa lisärutinaa hampaisiin.

Nams vaan sinnekin! 🙂

mangoj-recipe

//

Ooh, I fell totally in love with this mango honey yoghurt icecream and I ate it all. All by myself, oops! 🙂

You can find the ingredients in the pic above.

First blend the mangos but leave a half on side. (Slice it in later.) Mix them with yoghurt and honey and and freeze it for a while.

Then put it in icecream maker and add also the rest of the mango, cashews and dried apricots.

With my Kitchen Aid it takes about half an hour to make it but I still need to freeze the icecream. It takes few more hours, buuu.

But please wait: when it’s ready, it tastes healthy, sunny and light! So light that you wanna eat it all. (I did.)

mangoj9

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone