5N2A2100

Taas oli “kaivanpa vähän kaapista jotain” -lounaspäivä.

No mitä löytyi? Parsanippu, halloumia, vähän vanhaa leipää ja retiisejä. Kaapissa on aina myös couscousta ja epämääräisiä siemeniä ja pähkinöitä.

Tästä helpommaksi ja nopeammaksi ei lounas oikein enää tule: couscous kattilaan ja loput pannulle ja sitten onkin jo syömisen vuoro.

Halloumi-parsacouscous (yksi annos):
  • Puolikas nippu parsaa
  • Pari palaa halloumia
  • 2 retiisiä
  • Kourallinen pinjansiemeniä
  • Pala vanhaa leipää
  • Noin 1½ dl couscousta
  • Mausteeksi öljyä, sitruunaa, suolaa, mustapippuria, maun mukaan mitä vain
  • Päälle lisäksi vaikkapa vadelmabalsamicoa (toimi tähän tosi hyvin!)

Laita vesi kiehumaan couscousta varten.

Kuumenna pannu ja heitä siemenet ja revityt leivänpalat paahtumaan ilman öljyä.

Kun vesi kiehuu, lisää sinne couscous ja suolaa, oliivioljyä ja erinäisiä mausteita ensin tunteella ja sitten fiiliksellä. (Keitto-ohjeet lukee paketissa. Mausta sellaiseksi, mistä juuri sinä tykkäät. Minä puristelin sekaan sitruunaa, jota rakastan sekä mustaapippuria.)

Ota kauniiksi paahtuneet leivät ja siemenet sivuun ja lisää pannulle öljyä. Lisää parsat (älä siis keittele niitä suotta!) ja juustonpalat. Kääntele molempia ja ota ensin juustot pois. Parsoissa menee viitisen minuuttia, että ne ovat kauniita ja kypsiä. Lisää päälle mustapippuria.

Siivuta pari retiisiä, ja sotke kaikki ainekset keskenään. Ripottele päälle halutessasi öljyä, balsamicoa ja vielä sitruunaa ja syö. Aikaa on tähän mennessä kulunut kymmenisen minuuttia.

Eikö ollutkin helppoa?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone