bowl// Fit food // 300 kcal //

Ah, tätä arjen pelastusta! Kun päässäni ei liiku ruoan suhteen mitään, alan penkoa kaappia ja yhdistellä sieltä kaikkea.

Kulhoruoan ideahan on yksinkertainen: tunge kaikki sekaisin samaan kippoon ja lapioi sieltä lautaselle sopiva setti. Ruoka voi olla kylmää tai lämmintä, kaikki käy, ja usein syönkin seuraavan päivän lounaalla kylmänä sen, mitä edellisillalta jäi. Kyseessä on siis ikivanha idea, mutta nyt sille on vain keksitty hotimpi nimi.

Vaikka kesän dieetti on ohi, yritän edelleen pitää tasaisen ruokarytmin ja syödä viisi kertaa päivässä. Silloin nälkä ei pääse yllättämään – enkä minä yllättämään itseäni illan pimeinä tunteina suklaalevy suussa. 🙂

Katson myös edelleen, että ruoat ovat suht’koht’ kevyitä eli sisältävät aterialla noin 300 kcal kerrallaan. Niin ei tule huonoa omaatuntoa, vaikka joskus söisikin vähän jotain herkumpaa.

Vaikka kulhoruoan idis on tarjota samaa safkaa koko perheelle ja tehdä sitä paljon kerralla, tässä yhden annokset mittasuhteet. Ja kuten kuvasta näkee, nälkä ei tule!

 

Graavilohi-ruusukaalikulho
  • 50 g graavilohta (90 kcal)
  • 50 g raejuustoa (40 kcal)
  • 25 g kuskusta (85 kcal)
  • 50 g keitettyjä porkkanoita (16 kcal)
  • 100 g uunissa paahdettuja ruusukaaleja (102 kcal)
  • = Yhteensä 333 kcal

Yhdistä kulhoon ja sekoita. Mausta ihan lonkalta oman makusi mukaan, esim. suolalla, mustapippurilla ja tuoreyrteillä.

 

Paahdetut ruusukaalit
  • purkki ruusukaaleja (300 g)
  • loraus öljyä, balsamicoa, hunajaa ja reippaasti suolaa

Paahda ruusukaaleja 200-asteisessa uunissa 15-30 minuuttia. Anna osan hieman mustuakin. Herkullisimpia ovat makeaa ja suolaa saaneet rapeat lehdet.

//

Salted salmon and Brussel sprouts in bowl
  • 50 g salted salmon (90 kcal)
  • 50 g cottage cheese (40 kcal)
  • 25 g couscous (85 kcal)
  • 50 g cooked carrots (16 kcal)
  • 100 g roasted Brussel sprouts (102 kcal)
  • = Total 333 kcal
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail to someone